Članica Gradske izborne komisije (GIK) iz Šapca Vera Palinkaš potvrdila je za naš portal da su pripadnici SNS upali u prostorije GIK-a, prekinuli sednicu i tako onemogućili njen rad. Prema njenim saznanjima, policija nije došla na poziv članova komisije, iako je pozvana čak četiri puta. Ona je uspela da napusti zgradu GIK-a, ali su muški članovi, kako kaže, ostali unutra.

Članica GIK-a u Šapcu Vera Palinkaš rekla je za naš portal da su pristalice SNS upale u prostorije i onemogućile njen rad.

„Imali smo komisiju večeras, gde je trebalo da odlučimo o nekim prigovorima jer na pet biračkih mesta izbori nisu završeni. Odredili smo rok do sutra do 15 sati za donošenje odluka, ali kada su za to čuli, članovi SNS u GIK-u su odlučili da stupe u štrajk glađu“, rekla je za naš portal Palinkaš.

Palinkaš je rekla da je to sve uneto u zapisnik i da su odlučili da se pakuju i da napuste zgradu.

„Zaustavljena sam na stepenicama, od strane dvojice kriminalaca, ja sam advokat pa ih znam. Pitali su me gde sam krenula i rekli da ne može da se ide kući jer mi maltretiramo građane“, dodala je ona.

Članica GIK-a tvrdi za naš portal „da su ti ljudi došli da naprave incident i da sa njima nije moguć razgovor“.

„Pošto sam advokat, nisam plašljiva, pa sam uspela da izađem. Muškarcima nije to dozvoljeno, a gore i dalje sedi predsednik komisije. Policija nije došla, a predsednik se čuo četiri puta sa njima. Policija je samo rekla da će doći“, rekla je Palinkaš.

Ona je dodala da se još ne zna nikakav plan šta će biti dalje.

„Od njih se uvek to može očekivati. Stalno imamo neke pretnje, kako na Fejsbuku, tako i uživo“, zaključila je Palinkaš za Nova.rs.

Podsećamo, večeras su pripadnici Srpske napredne stranke (SNS), na čelu sa poverenikom za Šabac Aleksandrom Pajićem upali u prostorije GIK-a i prekinuli sednicu. Gradonačelnik Nebojša Zelenović potvrdio je za naš portal da se upad desio i naglasio da se policija nije pojavila.

„Upali su tačno pred kraj sednice. Ženski članovi izborne komisije napustili su prostorije, dok muškom delu nije dozvoljeno da napusti zgradu”, rekao je za naš portal Zelenović.

Gradonačelnik Šapca je rekao da su pripadnici SNS pozvali ljude da protestuju ispred njihovih kuća i dodao da to znači „poziv na linč“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare