Foto:TANJUG / NIKOLA ANDJIC/Nemanja Jovanović/Nova.rs/Screenshot/Facebook/Podrinske Šabac

Izbori u Šapcu izgleda da se neće skoro završiti, a prava drama večeras se dešava u Gradskoj izbornoj komisiji.

I dok su članovi SNS u toj komisiji stupili u štrajk glađu,  pristalice naprednjaka organizovano su se okupile ispred sedišta GIK u koji su neposredno pre toga, kako za Nova.rs kaže Nebojša Zelenović, upali Aleksandar Pajić, poverenik Glavnog odbora SNS u Šapcu, sa još nekoliko muškaraca koji muške članove GIK-a trenutno u ovim kancelarijama „drže u pritvoru„.

Inače, Pajić je pre incidenta dao izjavu za Tanjug:

“Pokušavaju da na svaki način ostanu na vlasti još nekoliko nedelja, kako bi i dalje zloupotrebljavali sredstva budžeta i jasno izraženu volju građana Šapca. Članovi Gradske izborne komisije koje je delegirala SNS stupili su večeras u štrajk glađu zbog takvog odnosa predsednika i članova GIK koje je delegirao Nebojša Zelenović i Dušan Petrović“.

Gradska izborna komisija večeras je odložila donošenje odluke po prigovorima i tražila da se pojedini spiskovi za biračko mesto urede.

Pajić je rekao da je večeras počelo i okupljanje građana, „koji žele da odbrane svoje glasove i podršku koju su dali na tri puta ponavljanim izborima u Šapcu“.

Gradonačelnik Šapca je rekao da su pripadnici SNS pozvali ljude da protestuju ispred njegove kuće i dodao da to znači „poziv na linč“.

Na društvenim mrežama već se šeruju snimci iz Šapca.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare