Brnjak nalepnice Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Prelaz Brnjak zatvoren je večeras za saobraćaj u potpunosti, saopštio je čelni čovek kosovskog MUP-a Dželjalj Svečlja.

„Posle upozorenja srpskih ekstremističkih grupa na proteste danas posle 18 časova, primećene su grupe maskiranih ekstremista koji su u prisustvu srpske policije, na teritoriji Srbije, zaustavljali automobile i legitimisali putnike.Pre nekoliko trenutaka, porodica koja je putovala u Nemačku nije mogla da nastavi put i bila je prinuđena da se vrati“, napisao je Svečlja na Fejsbuku.

Dodao je da se ovo se dešava pred očima policije Srbije.

PROČITAJTE JOŠ

„Za nas su apsolutno neprihvatljiva ova fašistička dela gde se Srbima dozvoljavaju bez obzira na dokumentaciju koju poseduju, a sprečavaju Albance bez obzira na dokumentaciju koju poseduju. Dakle, do stabilizacije normalnog saobraćaja, nesmetanog i bezbednog za sve putnike, granični prelaz u Brnjaku je zatvoren za saobraćaj“, napisao je on.

Podsetimo, predsednik Udruženja građana kosovsko-mitrovačkog okruga Radomir Raša Rojević saopštio je da je večeras u 18.30 časova počela blokada puteva koji vode do četiri administrativna prelaza prema Kosovu i Metohiji. Rojević je agenciji Beta kazao da su građani blokirali saobraćaj na Merdaru, Jarinju i Brnjaku iz pravca centralne Srbije i na prelazu Kula (put Peć-Rožaje) iz pravca Crne Gore.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare