Ministar spoljnih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković Foto:N1

Potpredsedniku Vlade Srbije Aleksandru Vulinu nije odobren dolazak u Bosnu i Hercegovinu helikopterom, a tu informaciju za N1 Sarajevo potvrdio je i Elmedin Konaković, ministar spoljnih poslova BiH.

Istakao je da zahtev stigao u petak kasno popodne, posle radnog vremena, prenosi N1 Sarajevo.

„U petak kasno popodne posle radnog vremena stigao je zahtev za dolazak te civilne letelice u kojoj bi u Bosnu i Hercegovinu došao Aleksandar Vulin na neko obeležavanje. To je suprotno našim procedurama. To treba doći 48 sati pre i to ne računajući dane vikenda. No, da je reč o nekoj dobronamernoj osobi mi bismo još jednom pokazali gostoprimstvo i domaćinstvo. Pošto je reč o Vulinu nisam želeo ni staviti potpis na njegov dolazak, ni kršiti procecudure koje su u našoj zemlji vrlo jasne“, kazao je Konaković za N1.

Potom je dodao da je „reč je o čoveku koji svakodnevno podriva teritorijalni integritet i suvernitet u BiH“.

„Preti nam ratovima, stipendira studentkinje koje veličaju ratne zločince“, kaže.

Konaković kaže kako „Vulin nije dobrodošao u BiH sve dok ne promeni stavove o BiH“.

„Gde god i kada god mu bude trebala moja saglasnost neka računa da je ima. Ne mogu mu zabraniti dolazak u BiH, mogao je doći kopnenim putem. Ono što je u nadležnosti mog ministarstva nisam za odobravanje. Vulin nije dobrodošao u BiH sve dok ne promeni stavove. Navikao je na mekane stavove, prethodnici nisu imali kičmu za neke stvari. Pokazali smo da za sve koje poštujemo mi još više, a sve koji nas ne poštuju mi tri puta manje. Za ljude poput Vulina neke stvari nećemo nikada. Znam da u BiH postoji strana u RS koji će ga ugostiti. Mi koji volimo ovu zemlju moramo staviti jasno do znanja da moraju poštovati BiH“, zaključio je Konaković za N1.

***

BONUS VIDEO – „Uzimate ujutru to što vam menja svest i to vašem šefu pravi problem. U takvom stanju ste polupali kabinet“: Ponoš izneo šokantne podatke o Vulinu u Skupštini

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare