Elmedin Konaković Foto: N1

Ministar spoljnih poslova Bosne i Hercegovine (BIH) Elmedin Konaković ocenio je da predsednik Srbije Aleksandar Vučić komentariše zabranu ulaska crnogorskim političarima u Hrvatsku, a da se nije izjašnjavao o zabrani ulaska u Srbiju glumcu Feđi Štukanu.

Konaković je u objavi na društvenoj mreži Iks istakao da je Vučić komentarisao zabranu ulaska crnogorskim političarima na, kako kaže, njemu svojstven način, a da je zaboravio slučajeve Feđe Štukana i Selme Bajrami.

„Komentarisao je predsednik Srbije zabranu ulaska političarima iz Crne Gore na teritoriju Hrvatske na njemu svojstven način. Nisam video da je komentarisao zabranu ulaska u Srbiju glumcu Feđi Štukanu zbog kritike režima i Selmi Bajrami zbog plesa koji se ne sviđa Vulinu“, napisao Konaković, prenosi N1.

Podsećanja radi, predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je juče da ne razume to što su se svi ujedinili u zaštiti NDH i zaštiti ustaških zločina iz Drugog svetskog rata i istakao da je Hrvatska upala u sopstvenu zamku pokazujući da ne pravi nikakvu razliku u odnosu na NDH i bilo koje druge hrvatske države koje do sada postojala.

„Kako ne kažu počinili smo zločin, genocid nad tim Srbima i žao nam je. Ni Piculi ni drugima ni malo nije neprijatno što se pozivaju na pravni i politički kontinuitet iz NDH. Kako vam nije palo na pamet da su time što su ovim ljudima zabranili ulazak (Andriji Mandiću, Milanu Kneževiću i Milanu Bečiću) upali u sopstvenu zamku i pokazali da nikakvu razliku ne prave u odnosu na NDH i bilo koju drugu hrvatsku državu koja je postojala“, rekao je Vučić.

***

BONUS VIDEO – Feđa Štukan uživo iz Sarajeva nakon deportacije

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare