Aleksandar Jovanović Ćuta Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Lider pokreta Ekološki ustanak i kandidat za poslanika liste „Srbija protiv nasilja“ Aleksandar Jovanović Ćuta izjavio je danas da razume da su građani besni i da će opozicija nastaviti da poziva građane na nenasilne proteste ispred sedišta Republičke izborne komisije (RIK).

„Što se tiče onih koji su sinoć gađali jajima i nosili bejzbol palice, to je apsolutno nedopustivo, mi smo Srbija protiv nasilja. Razumem bes, razumem sve, treba da budemo tamo, treba da protestujemo, ali svako ko misli da vrši nasilje ja sam prvi protiv toga“, rekao je Jovanović za televiziju N1.

On je pozvao građane da i danas u 18 časova izađu na protest ispred RIK-a, navodeći da opozicija neće odustati.

„Nećemo pozivati ni na kakvo nasilje, to je ono čime se bavi Srpska napredna stranka (SNS). Pozivamo na miran protest“, kazao je Jovanović.

Ocenio je da vlast sigurno neće priznati „krađu“ na izborima, i da ostaje da se čeka da se vidi šta će odlučiti nosilac liste „Mi – Glas iz naroda“ Branimir Nestorović.

„Siguran sam da je on tu da podrži Vučića. Tako da je na nama da nastavimo da se borimo, druge nam nema“, rekao je Jovanović.

***

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar