Foto: Nova.rs

Novosadski aktivisti oštetili su večeras štand na kojem fondacija ratnog zločinca Dragana Vasiljkovića prikuplja potpise za oslobađanje Zvezdana Jovanovića, koji je osuđen zbog ubistva srpskog premijera Zorana Đinđića 2003. godine.

Trojica aktivista u Novom Sadu razbili su kokošja jaja o štand fondacije, a zatim je jedan od njih udario rukama i oštetio ovaj štand.

„Imaju naredbu Aleksandra Vučića da promovišu ovakve stvari. Bitno je da, kada vidimo ovakvu stvar, jasno tome kažemo ne i zato što je ovo neko ko je kršio zakon“, rekao je Brajović pokazujući na štand gde se prikupljaju potpisi za oslobađanje osuđenog ubice.

Brajović je podsetio da je osuđeni Zvezdan Jovanović neko ko je „trovao našu decu, radio za ‘zemunski klan’, prodavao narkotike i trgovao ljudskim organima,“ kazao je Brković i podsetio na to da je Jovanović ubio premijera Srbije Zorana Đinđića

„Da bi se suprostavili u životu različitim stavovima i problemima potrebno je da imamo stav“, rekao je Brković, a zatim su aktivisti prišli štandu i izlupali ga kokošijim jajima.

Oni su poručili da u Novom Sadu „fašizam ne prolazi, kao ni pomenuti zemunski kriminalni klan“.

„Ovako se prolazi sa ljudima koji krše zakon i to mora da se zna“, poručio je Brković.

Aktivisti samozvane fondacije „Kapetan Dragan“, već više nedelja skupljaju potpise u centru Beograda za pomilovanje Zvezdana Jovanovića, osuđenog za ubistvo premijera Zorana Đinđića.

Štand u Beogradu pre nekoliko dana čuvali su mladići obučeni u crno, a prema ranijem tvitu Pavla Bihaljija, predsednika desničarske organizacije Levijatan, čiju zabranu traže neke organizacije i stranke, čini se da su pripadnici ove organizacije zapravo „mišići“ za provociranje građana i skupljanje potpisa za oslobađanje ubice premijera.

Inače, ova priča između Dragana Vasiljkovića, poznatijeg kao Kapetan Dragan, i Zvezdana Jovanovića već je bila u žiži javnosti u avgustu ove godine kada je pomenuta fondacija najavila da od septembra kreće i u „nacionalnu kampanju“, odnosno „prikupljanje peticije za predsedničko pomilovanje heroja Zvezdana Jovanovića“. Vasiljević u objavama traži donatore i volontere za “preko 200 punktova u Srbiji”, a on će, za uzvrat, “nastojati da im svima poklone majicu” sa Jovanovićevim likom.

Kapetan Dragan se posle odsluženja trinaestogodišnje kazne za ratne zločine, posvetio „humanitarnom radu“ za spas “utamničenih srpskih heroja u ustaškim i drugim zatvorima”, sa kojima deli ista krivična dela protiv čovečnosti. Za te potrebe osnovao je i fondaciju „Kapetan Dragan“, koja je pored navodnih filijala u Švedskoj i Norveškoj, nedavno otvorila i svoje predstavništvo u multietničkoj Subotici.

Bonus video – Na štandovima u centru Beograda – ratni zločinci traže oslobađanje ubice

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare