Foto:TANJUG/ ZORAN ZESTIC; Nova.rs

Đorđo Žujović, potpredsednik Izvršnog odbora Socijaldemokratske partije, rekao je za Nova.rs da stupa u štrajk zbog toga što je izostala reakcija na akciju simpatizera "Kapetana" Dragana, koji danima sakupljaju potpise podrške osuđenom ubici Zvezdanu Jovanoviću.

On je kazao da je odlučio da stupi u štrajk na mestu gde je organizovana pomenuta peticija, jer, kako kaže, svojim činom želi jasno da poruči da je pređena crvena linija.

Pročitajte još...

Saopštenje Đorđa Žujovića prenosimo u celosti:

„Zbog sramne peticije kojom se traži oslobađanje ubice Zorana Đinđića, apsolutnog odsustva bilo kakve reakcije i čuvanja nečega što se zove čast, ljudskost, obraz i svog i tuđeg, odlučio sam da stupim u štrajk na mestu na kome se ova sramna peticija skuplja i da svojim činom jasno poručim da je pređena jedna crvena linija na kojoj je za mene trenutno razvrstavanje na to ko je čovek a ko ne, ko je normalan a ko ne i ko je spreman da digne glas a ko da kukavički ćuti. Ništa ostalo me ne interesuje i drugih motiva nemam. Radi se isključivo o mom ličnom činu i potpuno mi je svejedno da li sam tamo sam, bez ikoga. Jedno lišavanje slobode sam već doživeo za vikend, i nemam problem da to rade svakog dana, kome god je ovo zdravorazumski, a moj čin nasilnički.

Glasno ćutanje je u ovom slučaju jače od bilo kakve podrške. I glasno ćutanje onih koji treba da sankcionišu delovanje kriminalne grupe nazvane Levijatan i „Kapetana“ Dragana i onih koji treba da dignu glas i stanu u zaštitu zaostavštine pokojnog premijera Zorana Đinđića i sećanja na njega i njegov ugled u društvu koji se mora negovati.

Štrajk će se manifestovati na taj način što ću svakog dana biti na mestu na kojem se skuplja bolesna peticija i na kojoj ne traje ne upisivanje podrške, nego otpisivanje iz ljudskosti. Tamo ću biti i onih dana kada inicijatori peticije nisu tu. Zahtev je samo jedan, da policija i tužilaštvo reaguje i spreče dalje širenje jednog otvorenog zla koje uznemirava javnost i svakog građanina koji zna koliko je ovo pogrešno i nemoralno, ali nema instrumente da se sa tim obračuna.

Koliko god budu stajali oni dnevno, ja ću stajati minut duže. Koliko god dana i meseci oni budu bili na ulici, ja ću biti dan duže. Pa makar sve u ovoj zemlji propalo, i mi sutra nestali kao ljudi i neljudi, neka makar taj jedan minut i jedan dan Zoran Đinđić uvek bude ispred svih onih koji mu nisu dali mira za života, a ne daju mi sada posle smrti“, poručio je Žujović.

Podsetimo, Žujović je ranije ove nedelje priveden jer je ušao u verbalni sukob sa pripadnicima Levijatana, koji već nekoliko dana prikupljaju potpise za oslobađanje Zvezdana Jovanovića, pravosnažno osuđenog za ubistvo premijera Srbije, Zorana Đinđića.

„To je jedna bolest, ne znam kako drugačije da je nazovem. Ušao sam u  sukob sa njima. Oni su u zapravo iz Levijatana, a ne iz Fondacije Dragana Vasiljkovića. Video sam im tetovaže i majice, video sam i propagandni materijal koji pored stoji”, rekao je on za naš portal.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare