Jadranka Joksimović Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs

Bivša ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović u novoj Vladi Srbije obavlja funkciju spoljnopolitičkog savetnika premijera Miloša Vučevića, potvrdili su za European Western Balkans iz Vlade Srbije.

Na novoj funkciji u javnosti se pojavila u utorak, tokom sastanka komesara za proširenje Olivera Varheljija sa predstavnicima Vlade Srbije, prenosi EWB.

PROČITAJTE JOŠ...

Joksimović je 2014. godine imenovana za ministarku bez portfelja zaduženu za evropske integracije, a ponovo je na tu poziciju imenovana nakon parlamentarnih izbora 2016. godine. Za ministarku za evropske integracije u Vladi Srbije imenovana je 2017. godine i na toj funkciji ostaje sve do 2022. godine. Nakon parlamentarnih izbora te godine, na to mesto Vladi dolazi Tanja Miščević, podseća EWB.

Članica Srpske radikalne stranke postala je 2006, gde je radila kao saradnica Aleksandra Vučića za međunarodne odnose. Istovremeno je bila i deo redakcije partijskog časopisa Velika Srbija.

Osnivačica je Srpske napredne stranke i od 2008. godine članica je Glavnog odbora i Predsedništva Srpske napredne stranke.

Obavljala je funkciju međunarodnog sekretara SNS-a, a nije poznato da li tu funkciju obavlja i dalje. Doktorand je na Fakultetu političkih nauka, Univerziteta u Beograda.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare