Foto:doha 24.11.2022 tekst o zanetiju/STARSPORT

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić oglasio se iz Osla i prokomentarisao remi fudbalske reprezentacije Srbije i Kameruna na Mundijalu (3:3).

Pročitajte još...

Šef srpske države krenuo je put Osla gde je razgovarao sa predstavnicima Kraljevine Norveške o saradnji u oblasti energetike. O tome kako će izgledati ta saradnja, predsednik je objašnjavao medijima posle prvog dana posete, ali ipak nije odeleo da se ne dotakne rezultata utakmice Srbija-Kamerun.

Pomogla mu je, naravno, novinarka Pinka Gordana Goca Uzelac i to s molbom da prokomentariše Tvit Zorana Lutovca.

„Ne razumem to… Ja sam kriv što je nerešen rezultat“, zapitao se Vučić.

Posle uvodnog dela, usledila je prava kanonada – predsednik je nastavio da se svađa sa tvitom Zorana Lutovca, ali se usput govorio i o svom emotivnom stanju po završetku utakmice, o danima kad je vreme provodio na tribinama i pesmama koje je pevao.

„Nažalost, nisam mogao da gledam utakmicu, bio sam sa predsednikom Vlade Norveške. Žao mi je što nismo pobedili i mislim da nema nikoga kome nije žao. Ja sam tužan, naši ljudi su tužni, svako od nas je tužan. Umem li ja da bolje šutnem tu loptu ili da treniram te igrače – ne umem. Naše je bilo da im obezbedimo pristojne uslove i to je ono što možemo da uradimo. Ali da ne bi neko rekao da se peremo od tih ljudi, ja sam zahvalan Draganu Stojkoviću na svemu što je uradio za srpski fudbal i što ga je podigao. I svim reprezentativcima što neumorno treniraju i što se bore. Nekada, dok sa bio jedne tribine, mi smo ljubav prema svom klubu dokazivali ne kada pobeđujemo i ne psujući ih kada gube, već pružajući im podršku. Imali smo jednu pesmu: „Igrali smo, izgubili smo. Igraćemo i pobedićemo“. Tako da, šta god da je bilo i šta god da bude, pobeđivaćemo i ići ćemo napred. Danas je naša reprezentacija bolja nego što je bila pre, 2, 3, 4, 5 godina i mnogo bolja nego što je bila pre 10 ili 15 godina“, rekao je on.

Monolog je, naravno, zaključen komentarom na račun Zorana Lutovca.

„Meni je drago što je taj čovek imao dovoljno vremena, da na kažem da džabalebari u radno vreme. Dobro je da je to mogao, država mu je to omogućila“, rekao je on.

BONUS VIDEO Vučić pozvao Piksija: Gledaću utakmicu sa vojnicima, ali da ne budem maler, bolje da se sklonim

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare