Aleksandar Vučić Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Aleksandar Vučić je nedavno polaganjem zakletve u Skupštini Srbije započeo svoj drugi predsednički mandat, a ovih dana je sa dva imenovanja kompletirao svoj tim u Predsedništvu. Sada ima ukupno sedam savetnika za različite oblasti.

U poslednjem broju Službenog glasnika objavljeno je da je Branka Đukić, nekadašnja direktorka Tanjuga, ponovo postavljena za Vučićevu savetnicu. Kako se navodi u rešenju o njenom imenovanju, ona će predsednika Srbije savetovati u oblasti javnih politika.

Šta to konkretno znači i koja će tačno biti njena zaduženja, nije pojašnjeno ni u oktobru prošle godine, kada je prvi put postavljena na tu funkciju.

Za savetnika Aleksandra Vučića u oblasti kulture ponovo je imenovan i Dejan Savić.

Dejan Savić Foto:E-Stock/Dimitrije Goll

On je do 2018. bio v.d. direktor i upravnih Narodnog pozorišta u Beogradu, a podneo je ostavku, nakon što je protiv njega ustao gotovo ceo glumački ansambl.

Odmah nakon polaganja zakletve, u Službenom glasniku objavljeno je i da Suzana Vasiljević ostaje Vučićeva savetnica za medije. Ona je i članica Nadzornog odbora Er Srbije, članica Saveta Fakulteta dramskih umetnosti, članica Upravnog odbora Košarkaškog saveza Srbije, a krajem aprila prošle godine postavljena je i za članicu Upravnog odbora Beogradske filharmonije.

Suzana Vasiljević Foto: N1

Po pitanju spoljne politike Vučića savetuje Tatjana Jović, dok je za savetnika za politička pitanja i odnose sa osobama sa invaliditetom imenovan Nenad Mihailović.

U timu Aleksandra Vučića je i Milorad Veljović, koji će i u drugom njegovom mandatu biti na funkciji savetnika za bezbednost, dok je Verica Lazić, bivša direktorka RFZO, savetnica predsednika za socijalna i zdravstvena pitanja.

Foto: N1

Inače, nakon polaganja zakletve objavljeno je i da će funkciju generalnog sekretara i ubuduće će obavljati Suzana Paunović, dok je za šefa kabineta ponovo imenovan Ivica Kojić.

BONUS VIDEO Anketa pred Vučićevu zakletvu: On je posebna planeta na ovom svetu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram