Ramuš Haradinaj Foto:Nemanja Jovanović

Lider Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj rekao je da barikade na severu Kosova hitno treba da se uklone, a da Vlada Srbije treba odmah da odustane od ratnohuškačke politike i da povuče svoje paravojne jedinice sa severa.

„Država Kosovo treba da iskoristi sve mehanizme koje ima za hitno uklanjanje barikada i svih drugih prepreka na severu. Vlada Srbije treba odmah da odustane od ratnohuškačke politike i da povuče svoje paravojne jedinice sa severa. Apelujem na EU i SAD da intervenišu kako bi se smirila situacija na severu“, poručio je lider AAK, a prenosi Kossev.

Kaže da je mir nezamenljiv.

Ponovio je svoj poznat stav da Kosovo i Srbija treba da sednu i postignu mirovni sporazum za uzajamno priznanje.

Podsetimo, na severu su u subotu popodne postavljene barikade. Zatvoreni su prelazi Jarinje i Brnjak, a na brani Gazivode je došlo do razmene vatre između policije i, kako policija kaže, kriminalnih grupa.

Na barikadama se nalaze uglavnom zaposleni u državnim institucijama, na koje su pozivani organizovanim putem. U pitanju je više hiljada građana, među kojima je i primetan broj osoba koje kriju lice. Oni nose tamne kape kojima se pokriva čitavo lice osim očiju, ili kape i sanitarne maske.

Bonus video: Vučić o podnošenju zahteva da se vrate srpska vojska i policija na Kosovo

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar