Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs, N1, Promo

Srpska napredna stranka organizovala je svoje aktiviste koji već nekoliko dana u kampanji od vrata do vrata nude građanima da raskinu ugovor sa kompanijom SBB i da pređu na kablovsku mrežu Telekoma Srbije.

Prema informacijama do kojih je došao portal Nova.rs, aktivisti vladajuće partije angažovani su u Novom Sadu i većim centrima u Vojvodini sa zadatkom da pokušaju da nagovore korisnike SBB da raskinu ugovore.

Pročitajte još...

Članovi SNS se, kako saznaje Nova.rs, predstavljaju kao zaposleni Telekoma i nude usluge ovog kablovskog operatera. Kao razlog zbog kog su naprednjaci pokrenuli ovu kampanju navodi se “ukidanje kanala koji su u vlasništvu TV Prva i ukidanje kanala TV B92”.

Portal Nova.rs pokušao je da dobije komentar predstavnika Srpske napredne stranke iz Novog Sada, kao i od predstavnika ove partije na pokrajinskom nivou, ali do objavljivanja ovog teksta nismo dobili odgovore na naša pitanja.

Podsetimo, kampanja protiv kompanije SBB u poslednjih nekoliko dana je u punom jeku. Sve je počelo kad je vlasnik Prve i B92, Srđan Milovanović zatražio da kompanija SBB ubuduće plaća 38 miliona evra godišnje za njihovu distribuciju, kao i tri kablovska kanala, umesto dosadašnje cene od 3,5 miliona evra. Usledile su akcije na terenu, pa su se tako štandovi konkurentskog Telekoma našli ispred poslovnica SBB u Zrenjaninu, Vršcu i Beogradu.

U kampanju protiv SBB uključio se i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je otvoreno pozvao građane da raskinu ugovore sa SBB-om i pređu na Telekom.

„Pogotovo što sad Telekom ima daleko bolje programe. Mislim, ja to govorim potpuno lično. Ja volim ovaj novi Telekom, kako se beše zove, jer mnogo stranih kanala ima, mogu da gledam i ruske kanale“, rekao je on.

Iako je predsednik sam naveo da nije stručan u svom izlaganju otvoreno je zastupao interese TV Prva i B92. Međutim, prećutao je koliko se novca od SBB traži za emitovanje TV Prva i B92 na toj kablovskoj mreži.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare