Karijera Dragana Markovića Palme je završena, siguran je advokat Vladimir Gajić. Psiholog Žarko Korać se slaže, ali glavni i odgovorni urednik NIN-a Milan Ćulibrk podseća na afere Savamala, Krušik i Jovanjica i poručuje – “to be continued” (nastaviće se).

Advokat Gajić kaže da i biračima Srpske napredne stranke smeta skandal koji se podigao oko predsednika Skupštine opštine Jagodina, koji poriče optužbe za podvođenje maloletnica.

“Vučić će ga (Markovića) pustiti niz vodu pod pritiskom koji je napravila javnost i opozicija, prinuđen da bi iskontrolisao političku štetu”, rekao je on u emisiji “Persona non grata” na N1.

Karijera Dragana Markovića Palme je završena, siguran je advokat Vladimir Gajić. Psiholog Žarko Korać se slaže, ali glavni i odgovorni urednik NIN-a Milan Ćulibrk podseća na afere Savamala, Krušik, Jovanjica i poručuje – “to be continued” (nastaviće se).

Advokat Gajić kaže da i biračima Srpske napredne stranke smeta skandal koji se podigao oko predsednika Skupštine opštine Jagodina, koji poriče optužbe za podvođenje maloletnica.

“Vučić će ga (Markovića) pustiti niz vodu pod pritiskom koji je napravila javnost i opozicija, prinuđen da bi iskontrolisao političku štetu”, rekao je on u emisiji “Persona non grata” na N1.

Podseća na slučajeve bivšeg čelnika Opštine Brus Milutina Jeličića Jutke i paljenja kuće novinara Milana Jovanovića u Grockoj, koji su takođe uzbunili javnost.

Psiholog Žarko Korać slaže se da je karijera Dragana Markovića “u suštini završena”, iako nije siguran u to da će imati pravni epilog.

Ali Milan Ćulibrk, glavni i odgovorni urednik NIN-a, kaže da bi znak da je država rešena da istera slučaj do kraja bio da nadležni garantuju sigurnost svakome ko je spreman da priča o tome.

Do sada još uvek niko nije ponudio zaštitu potencijalnim svedocima, podseća on.

“Sa svim onim što ste videli, Savamalom, Krušikom, Jovanjicom, svim ostalim aferama… ‘to be continued’”, rekao je Ćulibrk.

Žarko Korać podseća na početke karijere Dragana Markovića i navodi da je bio “potrčko” Željka Ražnatovića Arkana.

“Njegova karijera počinje sa poznanstvom sa Dačićem. On bi inače bio jedan provincijski političar koji nikad ne bi imao uticaj koji ima”, rekao je Korać.

Markovićevo dodeljivanje novca siromašnima pred kamerama Korać smatra ponižavajućim.

“Tako on gradi svoj sistem vlasti – ja sam gospod Bog, ja odlučujem da li ti možeš da dobiješ, ja ću ti zaposliti ćerku, ja ću ti zaposliti sina”, rekao je on.

Dodao je da je Jagodina privilegovana u odnosu na druge gradove po tome koliko novca dobija iz budžetskih rezervi, i da zato Marković može da se “razbacuje” parama.

“On to naravno sve zloupotrebljava na najgori mogući način”, kaže Korać.

Urednik NIN-a Milan Ćulibrk kaže da “u normalnim zemljama budžetska rezerva postoji ‘za ne daj bože’, a u Srbiji služe nečem potpuno drugom.

“To što on vodi studente u Beč, lekare u Egipat, zaposlene u javnom sektoru na Paraliju – fali samo jedan podatak – čije su to pare”, kaže Ćulibrk.

Upitan da li vidi sličnost između nastupa Markovića I predsednika Srbije Aleksandra Vučića, Ćulibrk kaže da je “isti model”.

Vladimir Gajić navodi da je Dragan Marković Palma “potekao iz kriminalnog miljea, i onda je logičan nastavak njegovog prijateljstva sa tim strukturama”.

Navodi da je Marković, koga je nazvao “kraljem trgovine ugljem u Srbiji”, to postao tako što je počeo da radi za Arkana.

“Ponaša se kao neki devetnaestovekovni oberknez u Jagodini. On se izborio da to bude njegov grad”, rekao je on.

Nije dovoljno što je predmet prebačen u Kraljevo

Gajić navodi da „nije dovoljno“ to što je postupak povodom optužbi protiv Markovića prebačen iz Jagodine tužilaštvu u Kraljevu.

„Zato što je ovde vrlo moguće da se radi o najtežem krivičnom delu, a to je trgovina ljudima… Za to krivično delo je nadležno Tužilaštvo za organizovani kriminal“, rekao je on.

Markovićeve neodređene nagoveštaje da i on poseduje informacije o drugima Gajić tumači kao pokušaj pretnje da će „povući još nekog sa sobom“.

Smatra da čalnik Jagodine možda nije zadovoljan kako ga koalicioni partneri u vlasti brane od optužbi.

„Ja bih procenio ovo što on govori kao iznošenje odbrane na televiziji“, rekao je on.

Žarko Korać smatra da predsednik Srbije ne želi da daje političke poene Mariniki Tepić, potpredsednici Stranke slobode i pravde koja je iznela optužbe u javnost.

Odbacuje optužbe koje se često čuju iz vrha vlasti da se ova tema „politizuje“.

„Politika je uvučena u to samim tim što je Dragan Marković Palma političar“, rekao je Korać.

BONUS VIDEO: 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar