Dragan Marković Palma i Petar Petrović. Foto: Goran Srdanov, Visoki savet sudstva

Petar Petrović, za koga potpredsednica SSP Marinika Tepić tvrdi da je koristio usluge Palminih animir dama, kao član Jedinstvene Srbije bio je poslanik ali je istovremeno obavljao i nekoliko važnih i odgovornih funkcija u državnom aparatu. Ne samo da je bio predsednik Odbora za pravosuđe, već je bio i u Visokom savetu sudstva.

Osim članstva u stranci Dragana Markovića Palme, Petrović je istovemeno bio poslanik u Skupštini Srbije. Mesto je dobio zahvaljući koaliciji Jedinstvene Srbije sa Srpskom naprednom strankom.
Tu se njegove funkcije međutim nisu završavale.

Čovek za koga Marinika Tepić tvrdi da koristi usluge Palminih animir dama bio je predsednik Odbora za pravosuđe u srpskom parlamentu.

Reč je o istom onom odboru koji razmatra odluke za izbor članova Visokog saveta sudstva, Državnog veća tužilaca, predsednika sudova, javnih tužilaca, kao i sudija i zamenika javnih tužilaca koji se biraju prvi put…

Odbor daje mišljenje o predlozima odluka o izboru i razrešenju drugih funkcionera u skladu sa zakonom.

Petrović je istovremeno bio i član administrativnog odbora i Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo u prethodnom sazivu Skupštine.

I tu nije kraj njegovom angažovanju, i to pre svega u oblasti pravosuđa.

Članstvo u Visokom savetu sudstva

Naime, Petar Patrović je bio član Visokog saveta sudstva.

Ovo telo bira sudije za trajno obavljanje sudijske funkcije, odlučuje o prestanku njihovih funkcija, predlaže imenovanje novih, odlučuje o premeštaju, upućivanju i prigovoru o udaljenju sudija, donosi Etički kodeks…

Petrović je inače kako stoji u njegovoj biografiji bio član Saveza komunista, zatim i Socijalističke partije Srbije. Nakon toga, prema pisanju medija, u politiku se vratio upravo na poziv Dragana Markovića Palme. Od 2007. postaje poslanik kada je JS nastupila u koaliciji sa Demokratskom strankom Srbije i Novom Srbijom i dobila dva poslanička mesta.

Petrović je 2008. godine izabran za zamenika gradonačelnika Jagodine, a 2011. godine je dao ostavku kako ne bi istovremeno obavljao dve nespojive funkcije. Važi za bliskog saradnika Dragana Markovića Palme.

Podsetimo, potpredsednica stranke Slobode i pravde Marinika Tepić objavila je informaciju da je predsednik Odbora za pravosuđe Petar Petrović bio korisnik animir-dama Dragana Markovića Palme.

Tepić je istakla da je Petrović, inače član Palmine Jedinstvene Srbije, osim što je bio predsednik pomenutog odbora, član i Visokog saveta sudstva. Petrović je takođe bio zamenik predsednika Jedinstvene Srbije.

„Zašto je ovo organizovana mreža koju moramo razbiti zbog dece i žena? Jer su u njoj ljudi koji su odlučivali o pravosuđu. Očevici: „Korisnik Palminih animir-dama bio je i Petar Petrović, dugogodišnji Palmin predsednik Odbora za pravosuđe Narodne skupštine i član Visoki savet sudstva“, napisala je ona na Tviteru.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare