Olja Beckovic Igor Juric, Sanda Raskovic Ivic, Savo Manojlovic Utisak Nedelje
Olja Bećković Igor Jurić, Sanda Rašković Ivić, Savo Manojlović Foto:Ivan Dinić/Nova S

Važno je da se cela priča o podvođenju žena od strane Dragana Markovića Palme, lidera Jedinstvene Srbije i prvi čovek Jagodine istera do kraja i zato je važan pritisak javnosti, rekla je večeras u "Utisku nedelje" potpredsednica Narodne stranke Sanda Rašković Ivić i pozvala žrtve da progovore.

„Ovo je pitanje ljudskosti jer se dešava da nam ‘kao u Otomansko vreme ulaze i otimaju žensku decu'“, istakla je Rašković Ivić, dodajući da se Srbija zato toliko uskomešala.

Prema njenom mišljenju, u slučaju „Palma“ borba će biti teška, ali predaje ne sme biti.

„Kada je reč o Palmi, on nije lokalni kabadahija, jer ima ulogu i u republičkoj vlasti. Biće teško, ali ne smemo da stanemo i da se predamo. Otvorila se Pandorina kutija, moramo da idemo dalje. Strah je veliki, ali se nešto dešava, progovorile su i glumice. Pozivam žrtve da progovore, jer ako ne progovore, te devojke će sutra biti žene i tražiće psihijatra ceo život“, upozorila je Rašković ivić.

Sanda Raskovic Ivic Utisak nedelje
Sanda Rašković Ivić Foto:Ivan Dinić/Nova S

Ona je navela da ju je Dragan Marković Palma zvao 16 puta nakon njene izjave da „ukoliko su optužbe tačne, Vlada mora da padne“.

Dodala je da to sve doživljava kao pritisak.

„Ako je mene zvao 16 puta nakon te izjave, sa čim se onda suočavaju devojke i žene u Jagodini“, upitala je Rašković Ivić, dodajući da ju je zvao i Ivica Dačić.

Igor Jurić iz Fondacije „Tijana Jurić“ rekao je u „Utisku nedelje“ da je bivšem ministru policije, a sada odbrane, Nebojši Stefanoviću otkrio ime političara koji se bavi podvođenjem maloletnica.

„Stojim iza svojih reči i stajaću uvek, a sramota me da polemišem na ovaj način i da na taj način govorim sa čovekom koji je danas stub odbrane ove zemlje“, rekao je Jurić.

Igor Juric Utisak nedelje
Igor Jurić Foto:Ivan Dinić/Nova S

Sve što je vezano za tu priču rekao sam (tadašnjem) ministu unutrašnjih poslova, jer sam smatrao da je to prava adresa, rekao je Jurić, dodajući da je smatrao da  će žrtve biti maksimalno zaštićene.

„Sve okolnosti ima tužilaštvo i MUP, sve to stoji u zapisniku u tužilaštvu“, napomenuo je on.

Jurić nije želeo da komentariše današnju izjavu Stefanovića da im u razgovoru koji su imali nije otkrio ni ime pedofila, ni ime žrtve, već je istakao da je na građanima da izaberu kome će da veruju.

Upitan da li može da kaže da li je to Dragan Marković Palma, Jurić je rekao da o tome ne može da govori.

„Reći ću kada dođe vreme“, kazao je Jurić i dodao da je godinu dana trpeo nenormalne pritiske i da javnost mora da ga razume.

Jurić je ocenio da je njegov potez dao rezultate i da je žrtva za sada zaštićena, jer političar koji je kršio zakon „ne može više da pohvata ko su žrtve“.

On je,  nakon mojih tadašnjih medijskih nastupa „prestao to da radi, ali da ne može da spere sramotu“, istakao je JUrić.

„Od kada sam javno govorio, on nije više to radio, a mnogi na političjoj sceni su se pitali ‘da nisam možda ja’“, kazao je Jurić.

On je takođe kritikovao stav da pritisak javnosti može da pomogne žrtvama u ovakvim slučajevima, jer zaštita žrtve treba da joj omogući da svedoči.

„Šta je pritisak javnosti učinio u slučaju Savamala, ‘naplatne rampe’, Krušik, Jovanjica“, upitao je Jurić.

Predsednik Udruženja za zaštitu ustavnosti i zakonitosti Savo Manojlović ukazao je u „Utisku nedelje“ da ukoliko ne postoji relevantan iskaz ili materijalan dokaz to znači da nećemo dobiti sudski epilog.

Savo Manojlovic Utisak nedelje
Savo Manojlović Foto:Ivan Dinić/Nova S

On je dodao da je formiran predmet kada je u pitanju slučaj Jagodina, ali se nije ušlo u postupak.

„Ako je tačno za sve ono što se stavlja Palmi na teret, mislite li da to ne znaju službe državne bezbednosti. Svi znamo da je Palma poslednjih 20 godina član političkih struktura, pričamo o čoveku koji je bio član kriminalnog ganga šefa mafije Željka Ražnatovića Arkana. To znaju svi u ovoj zemlji. Vi imate sada situaciju da se deca ili podvode političkim kabadahijama ili da ženska deca odlaze u stranku“, rekao je Manojlović.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare