Foto: Nova

Potpredsednik Demokratske stranke (DS) Miodrag Gavrilović ocenio je danas da je početak konsultacija predsednika Srbije Aleksandra Vučića oko formiranja vlade "farsa", kao i da predstavlja pokušaj da se medijska pažnja prebaci sa događaja koji su Vučiću neprijatni.

„On pokušava da sa svojim novim pristupom stvarnosti nama stavi do znanja da on upravlja situacijom baš kako treba. Znači, nema razmišljanja da li su ove konsultacije počele sa zakašnjenjem ili ne, on uvek radi onako kako njemu odgovara“, rekao je Gavrilović za N1.

Govoreći o odluci opozicije da ne ide na konsultacije oko formiranja nove Vlade, on je rekao da je bitno da se opozicija ponaša odgovornije od onoga što Vučić očekuje.

„On možda očekuju da mu sve saspemo u lice, ali odgovornije je da ga potpuno ignorišemo“, dodao je Gavrilović.

Komentarišući izbore u glavnom gradu ocenio je da je izborna krađa suština eventualnih novih izbora u Beogradu.

PROČITAJTE JOŠ:

„Potpuno je nebitna stvar da li su ponovljeni ili su novi izbori za Skupštinu Beograda. Bitno je da se oni dešavaju zbog toga što je bilo izborne krađe, i to je suština. Vučić je poslednjih nekoliko godina naneo toliko zla i toliko problema, i on više nije deo rešenja, već deo problema. Mi sa njim nemamo šta da govorimo. To nema nikakve svrhe“, kazao je Gavrilović.

Izjavio je i da međunarodna zajednica neće srediti stvari u Srbiji, već to „moramo da uradimo sami“.

Prema njegovim rečima, Vučić želi da izbegne bilo kakvu pravnu proceduru o tome da se dokaže da je bilo neke krađe na izborima.

Kazao je i da je njemu najbolje da ima nove izbore za Beograd kojim će da pokrije te stvari.

„Što se tiče republike, on će reći: ‘Vi ste najviše kukali na Beograd, evo, dao sam’. On neće reći da je to izborna krađa, nego će reći: ‘Ja sam vama dao'“, rekao je Gavrilović.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar