Aleksandar Šapić i Vladimir Gajić Foto:Vesna Lalić/Nova.rs/Ivan Dinić/Nova S

Advokat Vladimir Gajić kaže da je slučaj porodice Pajović, koja mesecima ima ozbiljnih problema zbog divlje gradnje Aleksandra Šapića, paradigma nemoći običnog građanina pred režimom. U izjavi za portal Nova.rs Gajić dodaje da je Gradskoj građevinskoj inspekciji upućeno sedam dopisa, da su oni odgovorili na samo jedan, navodeći da se čekaju da se izjasni Šapić. Od tad je prošlo dve nedelje, Šapić i dalje zida, a kod Pajovića curi na sve strane...

Oni su prve komšije najnovijeg pojačanja Srpske napredne stranke – Aleksandra Šapića. Mesecima unazad predsednik opštine Novi Beograd izvodi radove na kući na Bežanijskoj kosi, koja je krovom povezana sa kućom Pejovića. Zbog tih radova ova porodica mesecima unazad ima mnogo neprijatnosti. Poslednja u nizu je da im je poplavljen podrum.

Uprkos prijavama koje je protiv Šapića podneo Ljubinko Pejović, a zatim i njegov pravni zastupnik advokat Vladimir Gajić, radovi su nastavljeni, luksuzno zdanje na Bežanijskoj kosi se dograđuje punom parom.

Kako je za Nova.rs rekao Luka Pejović, to što je poplavljen plafon u podrumu, samo je jedan u nizu incidenata.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

„Sekli su neke zidove i pošto tu ima puno prašine, prskali su ih vodom. Nisu dobro obezbedili, voda se slivala, došla je do ploče i razlila se. Njihov majstor je rekao da se i kod njih slilo. Nadamo se da je samo to, da nisu neku cev isekli. Plafon je pukao, očekujemo i da se digne parket u dnevnoj sobi, pošto je ploča natopljena“, rekao je Luka i dodao da je ceo kompleks napravljen kao jedna celina, a da se Aleksandar Šapić ponaša kao da je sve njegovo.

Ovim povodom reagovao je advokat Gajić, rečima da je slučaj porodice Pejović paradigma nemoći običnog građanina pred režimom.

Vladimir Gajić Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

„U ovom trenutku sedam dopisa je poslato Gradskoj građevinskoj inspekciji zbog nelegalne gradnje Aleksandra Šapića. Pisao sam i pritužbu glavnom inspektoru grada Beograda na rad inspektora zaduženog za ovaj slučaj. Na sve to dobili smo samo jedan odgovor i to da čekaju da se izjasni Šapić. Od tad je prošlo dve nedelje, on se nije izjasnio, zida i dalje, a porodici Pejović se zbog toga gomilaju problemi“, kaže Gajić za Nova.rs.

On kaže i da je uveren da Šapić radi bez dozvole.

„Oni su pod istim krovom. To su dva stana pod istim krovom. Bez saglasnosti Pejovića ne bi mogao da dobije građevinsku dozvolu. Ovde se priča o nekoj dozvoli za investiciono održavanje, koja može da važi za zamenu crepa ili oluka, ne za zidanje dva sprata. Sada mogu da kažem da je građevinska inspekcija saučesnik Šapiću u ovom krivičnom delu, a ovo je klasičan primer kako prolazi običan građanin kada dođe u sukob sa bahatim predstavnikom režima. Mogu samo da im obežam da će kad tad odgovarati, neće ova vlast još dugo“, zaključuje Gajić.

BONUS VIDEO: Demonstracije ispred Skupštine Srbije

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare