Đorđe Miketić, stranka Zajedno je predstavila akciju "građanskog čišćenja fantomskih glasača iz biračkog spiska" Foto:Antonio Ahel/ATAImages

"Gradski odbor će danas doneti odluku o istupanju iz stranke Zajedno. Stranka juče nije odlučila da na lokalne izbore 2. juna neće izaći, kao što je to stajalo u saopštenju, jer će svi gradski i opštinski odbori u kojima predstoje izbori u Srbiji, na te izbore svakako izaći. Zato smo morali reagovati", navode iz stranke Zajedno. Podsetimo, stranka je kasno sinoć na stranačkim organima donela odluku da isključi iz stranke Đorđa Miketića nakon njegove odluke da će gradski odbor te stranke izaći na beogradske izbore.

„Naš odbor i naš program je nastao putem predizbora u kome je učestvovalo nekoliko hiljada Beograđana i Beograđanki, i ponosni smo na stepen participativnosti koji gajimo u procesu donošenja odluka. Naša odluka o izborima je između ostalog i rezultat ankete koju smo sproveli ove nedelje među našim članstvom, a velika većina njih je za izlazak na izbore ali i borbu na terenu gde god je to neophodno“.

PROČITAJTE JOŠ:

Dodaju da gradski odbor insistira na jedinstvenom stavu opozicije.

„Ponovićemo da gradski odbor insistira na jedinstvenom stavu opozicije, ali ukoliko toga ne bude, ni jednu borbu nikada nećemo propustiti, ni protiv fantomskih birača niti za svoje ideje kako da unapredimo život u gradu“, navode iz ove stranke.

BONUS VIDEO: Da odluke za opoziciju – bojkot ili izbori

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare