Foto: TANJUG/STR/ bs

Na administrativnim prelazima Jarinje i Merdare jutros su velike gužve jer je veliki broj Srba sa Kosova i Metohije krenuo u centralnu Srbiju kako bi glasali na parlamentarnim izborima koji se danas održavaju.

Srbi sa KiM glasaju u centralnoj Srbiji pošto Priština nije dozvolila održavanje izbora na KiM.

Srbi iz Kosovskog Pomoravlja prvi su oko 4.30 krenuli na glasanje, a prema koloni vozila koja je krenula ka centralnoj Srbiji može se videti da je odziv veliki.

Iz severnog dela Kosovske Mitrovice već je krenulo prvih 10 autobusa, a očekuje se da će u toku dana ka Raški krenuti još 40 autobusa.

Prvi autobusi iz Gračanice i okolnih mesta krenuli su ka Kuršumliji, a građani koji su krenuli na glasanje istakli su da su nezadovoljni odlukom Prištine da ne dozvoli održavanje izbora na KiM, ali da im za državu Srbiju nije teško da putuju 70 kilometara u jednom pravcu.

Foto: TANJUG/STR/ bs

Tanja Nedeljković iz Gračanice istakla je da je odluka o zabrani glasanja na KiM sramotna.

„Pošli smo na glasanje da podržimo našu Srbiju… Nije mi teško da putujem do Kuršumlije kako bih pružila podršku Srbiji“, rekla je Nedeljković.

Glasači koje imaju pravo glasa iz Pećkog okruga krenuli su jutros organizovano i u privatnoj režiji na glasanje u mestu Ribariće, a prvi autobus krenuo je u pet sati, prenosi Radio Goraždevac.

Ispred glasačkog mesta u OŠ „Meša Selimović“ u ranim jutarnjim satima stvorili su se redovi, navodi taj medij i dodaje da su se na administrativnom prelazu Brnjak već stvorile kolone automobila.

Na glasanje u centralnu Srbiju krenuli su i Srbi iz Štrpca, prenosi TV Most.

Pročitajte još

Republička izborna komisija donela je odluku da će birači sa teritorije KiM na današnjim parlamentarnim izborima decembra glasati u Vranju i opštinama Kuršumlija, Raška i Tutin.

Birači sa teritorije Kosovsko-pomoravskog upravnog okruga svoje biračko pravo mogu da ostvare u Vranju, a birači sa teritorije Kosovskog upravnog okruga u opštini Kuršumlija.

Birači sa teritorije Kosovsko-mitrovačkog upravnog okruga, osim birača sa teritorije opštine Zubin Potok, glasaće u opštini Raška, a birači sa teritorije Pećkog i Prizrenskog upravnog okruga i birači sa teritorije opštine Zubin Potok u Kosovsko-mitrovačkom upravnom okrugu, u opštini Tutin.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar