Predsednik Srbije i lider SNS Aleksandar Vučić najavio je za četvrtak izbor Ivice Dačića za predsednika Skupštine Srbije, a ekspoze nove vlade mandatarke Ana Brnabić za sledeću sredu.

Vučić je rekao da će do četvrtka biti formirani svi odbori u Narodnoj skupštini, u petak će poslanička grupa podneti predlog zakona o ministarstvima, preko vikenda će se to razmatrati, u ponedeljak će predlozi biti izglasani, a ekspoze mandatarke planiran je za sredu.

Vučić je najavio da će nova vlada imati dva ili tri nova ministarstva.

Dodao je da o imenima ministara ne može da govori, jer SNS još uvek nije završila razgovore sa koalicionim partnerima sa njihove liste, te da je zbog toga ostalo još „dan ili dva posla“.

Poslanička grupa će sutra predati predlog za predsednika Narodne skupštine, rekao je Vučić i dodao da je uveren da će Dačić na čelu parlamenta, kao iskusan političar, dobro rukovoditi razgovorima sa različitim grupama.

Prema njegovim rečima, biće mnogo posla za njega kao predsednika parlamenta.

Pred parlamentom će biti, kako je rekao, mnogo posla, i moraće da zaseda tokom cele godine, kako bi bili doneti svi zakoni koji su važni za Srbiju na evropskom putu, ali i da se sprovedu mnoge reforme.

„A, onda, neka narod na izborima kaže čijim je radom zadovoljan, a čijim ne“, naglasio je Vučić.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare