Edin Đerlek Foto: Irfan Ličina/Nova.rs

Danas su predložena i poslednja dva ministra za sastav nove Vlade Srbije. Za ministra informisanja predložen je direktor Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu Mihailo Jovanović, dok će resor javnih ulaganja voditi Marko Blagojević, dosadašnji direktor Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima.

Kako saznaje Nova.rs predložen je i još jedan ministar bez portfelja, pored Novice Tončeva i Đorđa Milićevića iz SPS, a to je Edin Đerlek iz Stranke pravde i pomirenja Usamea Zukorlića.

Nakon jučerašnje sednice Glavnog odbora i Predsedništva SNS predsednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je predloge za ministre u novom kabineteu Ane Brnabić.

„Predsednica vlade biće Ana Brnabić, Ivica Dačić će biti zamenik predsednika i minsitar spoljnih poslova, potpredsednik Vlade i ministar odbrane bude Miloš Vučević. Potpredsednik Vlade i ministar finansija će biti Siniša Mali. Ministar unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović, ministar privrede Rade Basta, ministar poljoprivrede šumarstva i vodoprivrede, Jelena Tanasković, ministar za zaštitu životne sredine Irene Vujović, ministar građevinarstva i infrastrukture, Goran Vesić, ministar rudarstva i energetike Dubravka Negre, ministar pravde Maja Popović, ministar za državu upravu i lokalnu samoupravu Aleksandar Martinović, ministar za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Tomislav Žigmanov, ministar za unutrašnje poslove Bratislav Gašić, ministar za evropske integracije Tanja Miščević, ministar prosvete Branko Ružić, minsitar za nauku, inovacije i tehnološki razvoj Jelena Begović, ministar zdravlja Danica Grujičić, ministar za rad, zapošljavanje i boračka pitanja Nikola Selaković, ministar za brigu o porodicu i demografiju Darija Kisić, ministar za turizam i omladinu Husein Memić, ministar sporta Zoran Gajić, ministar kulture Maja Gojković, ministar za brigu o selu Milan Krkobabić“, rekao je Vučić.

On je dodao da su ostala nepopunjena mesta ministra za telekomunikacije i informisanje, ministra za javna ulaganja i mesta ministara bez portfelja.

Dan kasnije izabrani su i ovi ministri, pa će o javnim ulaganjima voditi računa Marko Blagojević, dosadašnji direktor Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima, dok je za ministra informisanja predložen direktor Kancelarije za informaciione tehnologije i elektronsku upravu Mihailo Jovanović.

Ova vlada imaće i tri ministarstva bez portfelja, od toga su dva pripala SPS-u, dok će treće kako saznaje Nova.rs pripasti Stranci pravde i pomirenja Usamea Zukorlića.

Ime novog ministra je Edin Đerlek, a on je potpredsednik SPP.

Novica Tončev Foto:TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC

Novica Tončev će kao i u prošlom mandatu biti zadužen za razvoj nedovoljno razvijenih opština, dok još nije poznato kojom će se oblašću baviti Đorđe Milićević niti novoizabrani Đerlek.

Đorđe Milićević Foto:TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC

BONUS VIDEO: Vučić saopštava sastav Vlade

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar