Marko Blagojević Foto: N1, Vesna Lalić/Nova.rs

Marko Blagojević, dosadašnji direktor Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima, biće ministar za javna ulaganja, saznaje Nova.rs.

Blagojević u maju 2014. izabran je za direktora Kancelarije za obnovu i pomoć poplavljenim područjima, a godinu dana kasnije to telo preraslo je u Kancelariju za upravljanje javnim ulaganjima.

On je na njenom čelu ostao punih osam godina.

Međutim, izmenjeni Zakon o ministarstvima, koji je u petak usvojen u Skupštini Srbije, predviđa osnivanje Ministarstva za javna ulaganja, koje će imati gotovo istovetne nadležnosti kao i Kancelarija. Biće zaduženo za koordinaciju realizacije projekata obnove i unapređenja objekata javne namene u smislu prikupljanja podataka o postojećim i planiranim projektima i potrebama obnove javnih objekata, zatim koordinaciju postupaka javnih nabavki, izvršenja ugovornih obaveza i plaćanja.

Takođe, zadatak novog resora biće i stvaranje uslova za pristup i realizaciju projekata koji se finansiraju iz sredstava pretpristupnih fondova EU i donacija…

Sednica Skupštine na kojoj bi trebalo da budu izabrani premijerka i novi ministri trebalo bi da počne sutra.  Osim Blagojevića, novi članovi kabineta Ane Brnabić biće i Miloš Vučević, Danica Grujičić, Dubravka Đedović Negre, Rade basta, Tanja Miščević, Zoran Gajić, Husein Memić, Tomislav Žigmanov, Jelena Begović, Jelena Tanasković i Aleksandar Martinović.

BONUS VIDEO Brnabić se oglasila o sukobu na Predsedništvu SNS i odlasku Zorane Mihajlović iz Vlade

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar