Boško Obradović Foto:Fonet/Milica Vučković

Gradska organizacija Dveri u Čačku zahteva da se parlamentarni izbori u tom gradu ponište i da budu ponovljeni na svim biračkim mestima, zbog nepravilnosti koje su utvrđene na 12 biračkih mesta, od 104 koliko ih ukupno ima.

„Ako je ovoliki broj nepravilnosti pronađen na ovako malom uzorku, možemo slobodno reći da je reči o široj izbornoj krađi i da izbori u Čačku moraju biti poništeni i ponovljeni“, navodi se u saopštenju Dveri.

Dodaje se da je većina u Gradskoj izbornoj komisiji Čačka najpre odbila zahteve Dveri da se republički izbori u tom gradu ponove na šest biračkih mesta gde su zabeležene „ozbiljne izborne nepravilnosti“, a da sada odbija da na vanrednu sednicu stavi izveštaj o uvidu u izborni materijal sa 12 biračkih mesta gde su pronađene „brojne neregularnosti“.

Pročitajte još

„Ovo je precizno dokumentovano na samo 12 od 104 biračka mesta u Čačku i zato je predstavnik naše izborne liste u Gradskoj izbornoj komisiji zatražio da se ovaj izveštaj hitno stavi na Dnevni red i na isti način proveri i izborni materijal sa ostalih biračkih mesta. Dok se to ne uradi ne mogu se utvrditi konačni izborni rezultati u Čačku „, navodi se u saopštenju.

Dveri su objavile izveštaj sa uvida u birački materijal na 12 biračkih mesta u Čačku, koji su sačinili podnosilac prigovora izborne liste“Nacionalno okupljanje“ koji je član Grdske organizacije Dveri i član Gradske izborne komisije.

U tom izveštaju je navedeno 14 nepravilnosti na 12 biračkih mesta, kojima je „utvrđeno da se podaci iz zapisnika ne slažu sa stanjem koje je utvrđeno proverom izbornog materijala“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar