Dragan Đilas Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs
Dragan Đilas Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

"Ovo je kafkijanski proces", kaže za Nova.rs Dragan Đilas, lider SSP, nakon objave Uprave za sprečavanje pranja novca da proverava navode koji se odnose na Đilasa i firmu Ascanius.

Uprava za sprečavanje pranja novca danas je saopštila da je otpočela proveru podataka koji, kako navode, ukazuju na sumnju u pranje novca, utaju poreza i prikrivanje stvarnog vlasništva od strane pravnih i fizičkih lica povezanih sa privrednim društvom Ascanius LTD i Draganom Đilasom.

Lider SSP navodi za naš portal da se protiv njega vodi kafkijanski proces.

„Režim falsifikuje papir. O papiru na Pinku, tvrdeći da sam najveći kriminalac, govore ministar finansija Siniša Mali, pod kojim je Uprava za sprečavanje pranja novca, i Željko Radovanović zaposlen u toj upravi. I onda ta ista uprava pokreće postupak da se prikupe informacije o onome o čemu su se oni već javno izjasnili!? I sve to na osnovu, kako kažu obaveštajnih podataka, koje su objavili obaveštajci iz Večernjih novosti“, kaže Đilas.

On navodi da su njegovu kompaniju kontrolisale desetine poreskih inspektora, kao i Narodna banka Srbije.

„I nisu našli nikakvo kršenje zakona osim tehničkih grešaka. Nemam nikakve tajne račune nigde. Za razliku od onih koji u ovom kriminalnom projektu učestvuju i znaju da će kad tad odgovarati, ja spavam mirno“, ističe lider SSP.

Podsećamo, „Večernje novosti“ objavile su dokumenta za koja tvrde da su dokazi o Đilasovim tajnim računima u 15 država. Kako je naveo taj list, u pitanju su računi Dojče banke na Mauricijusu na kojima leži 5.741.000 evra firme Askanijus, koja je navodno u Đilasovom vlasništvu.

Dojče banka u Frnakfurtu u odgovorima na pitanja N1 navela je da je krajem 2018. godine vratila svoju licencu za rad na Mauricijusu i od tada ne vodi nijedan račun za klijente u ovoj zemlji.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare