Foto:Vesna Lalić/Novs.rs

Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović oglasio se večeras, nakon što je SNS proglasio pobedu u Šapcu i kazao da su ponovo uočene nepravilnosti, te da će uslediti krivične prijave.

Zelenović je za naš portal rekao da se još uvek na jednom biračkom mestu broje glasovi, konkretno u Šipurskim livadama, a da je u Drenovcu na biračkom mestu zabeleženo 10 različitih neregularnosti.

„Sve neregularnosti su zabeležene u zapisniku biračkog odbora. Prema informacija kojima raspolažemo, na svim biračkim mestima je bilo nepravilnosti i desilo se ono što smo videli prošlog puta“, rekao je Zelenović za Nova.rs.

Gradonačelnik Šapca je napomenuo da je SNS ponovo angažovao kriminalnce kako bi izvršili pritisak na građane.

„Mi smo apelovali na tužilaštvo da je u pitanju povreda ustavnog poretka, onemogućavanje ljudi da iskažu svoju volju. Da ima pravde i da institucije rade, izbori bi na svim biračkim mestima bili ponovljeni“, rekao je Zelenović i dodao da pravni tim radi na podnošenju krivičnih prijava.

On je opisao jednu situaciju sa današnjih izbora koja svedoči o nepravilnostima.

„U mestu Mala Vranjska, pripadnici romske nacionalnosti su organizovano dovoženi na biračka mesta. Dovozio ih je čovek koji je deo kriminalne grupe, kojoj pripada i Milan Ostojić Sandokan“, objasnio je još uvek aktuelni gradonačelnik Šapca.

On je dodao da će do sutra uveče Gradska izborna komisija izneti rezultate i kaže da se ništa značajno nije promenilo od 5.septembra.

„Rezultati su slični, ali su nepravilnosti iste. Za to imamo dokaze i podnećemo krivične prijave“, nastavio je Zelenović.

Na pitanje kako komentariše to što je SNS proglasio pobedu, Zelenović je bio jasan.

„Oni su svaki put proglasili pobedu, palili vatromete, ali ne bih govorio o njima. Izborni procesi su neregularni sve vreme.“, zaključio je naš sagovornik.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare