Foto: TANJUG/ ZORAN ZESTIC/bs

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić i ministar inostranih poslova Arapske Republike Egipat Sameh Šukri, saglasili su se danas da postoje značajni potencijali za unapređenje bilateralne saradnje, posebno na polju ekonomije.

Kako je saopštilo Ministarstvo spoljnih poslova, Dačić je danas sa egipatskim kolegom razgovarao telefonom, a u razgovoru je konstatovano da su odnosi Srbije i Egipta dobri i da dve zemlje vezuje tradicionalno prijateljstvo.

Ministri Dačić i Šukri su izrazili očekivanje da će, ubrzo po formiranju Vlade Srbije, biti nastavljen politički dijalog na visokom i najvišem nivou između Srbije i Egipta.

Izrazili su nadu da će, po normalizaciji epidemiološke situacije, biti moguće organizovati zasedanje Mešovitog komiteta za ekonomsku saradnju.

Ministar Šukri je izrazio zadovoljstvo što je i ove godine veliki broj turista iz Srbije posetio Egipat i podvukao da egipatske vlasti preduzimaju sve neophodne epidemiološke mere u cilju suzbijanja širenja epidemije koronavirusa.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar