Foto: Medija Centar Beograd/Arhiva

Govoreći o previranjima unutar Demokratske stranke, profesor Univerizeta u Beogradu Čedomir Čupić je izjavio da je član Glavnog odbora DS Branislav Lečić, “čovek političke neupotrebljivosti” i osoba koja je odobravala svojevremeno Željku Mitroviću da sprovodi medijski linč nad svojim neistomišljenicima. 

“Kad je on (Branislav Lečić) bio ministar kulture i informisanja, ja sam doživeo medijski linč, jer sam govorio o nelegalno izgrađenoj zgradi TV Pinka. Njihova televizija je tada prikazivala Lečića kako se zagrljen šeta sa Željkom Mitrovićem. Pazite, to je bila nova demokratska vlast i novi ministar. Oni su mene u dva navrata medijski linčovali, a on je mogao, kao ministar informisanja, da zakonski zaustavi tu televiziju”, rekao je Čupić za televiziju N1.

PROČITAJTE JOŠ...

Čupić napominje da su na Pinku prekidali program, što se inače dešava samo u vanrednim okolnostima, kako bi puštali priloge gde se o njemu govori o negativnom kontekstu.

“Oni su svaki sat meni slali te poruke. Lečić na to nije reagovao. Isti taj čovek je ušao u Demokratsku stranku posle ubistva premijera Đinđića, pa je posle napušta i ulazi u LDP, pa se razočarava u tu partiju i ulazi u Demohrišćansku stranku. Nakon Batićeve smrti je pokušao da otme stranku, kao što i sada čini”, istakao je Čupić.

S druge strane, Branislav Lečić je za naš portal rekao da izuzetno voli i ceni profesora Čedomira Čupića, te da nikada mu ne bi palo na pamet da ga po bilo kojoj osnovi napada i ruži. On je takođe demantovao da je učestvovao u medijskom linču nad Čupićem, kako je ovaj profesor tvrdio.

Branislav Lečić Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

„Ako ima neko mišljenje o meni, to je njegovo pravo. Sa moje strane ništa loše o sebi neće čuti. Navodi za medijski linč nikako nisu tačni, to grljenje sa Željkom Mitrovićem ne može da se poistoveti sa tim o čemu govori. Nikad nisam, niti ću izgovoriti neku ružnu reč o Čedomiru Čupiću. Ja nisam čovek napada, već pozitivnih namera, posebno prema njemu. To što on govori je njegov utisak, možda je on to sklopio na osnovu nekih drugih stvari, a iz mojih usta nikad nikad nijedna ružna stvar o njemu nije izašla, niti će izaći“, istakao je Lečić.

PROČITAJTE JOŠ...

Podsetimo, već neko vreme traje javni “rat” unutar Demokratske stranke. S jedne strane je rukovodstvo stranke predvođeno Zoranom Lutovcem, koji se zalaže za saradnju sa “bojkot opozicijom” i “reformu” DS, dok je sa druge strane niz funkcionera, koji pokušavaju da smene Lutovca, sazivaju izbornu skupštinu i insistiraju na ujedinjenju sa SDS Borisa Tadića. Njih rukovodstvo već mesecima javno optužuje da rade u korist Vučića i naziva ih “pučistima”. Jedan od predvodnika nezadovoljne struje unutar Demokratske stranke upravo je Branislav Lečić, koga je deo članstva kandidovao za izbore, a koje vrh stranke ne priznaje i naziva “lažnim”.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare