Lutovac, Lečić kombo
Foto: Arhiva

Predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac poručio je preko društvene mreže Tviter da je glumac Branislav Lečić kandidat za isključenje iz stranke. Ovim rečima Lutovac je reagovao na Lečićevu najavu da će se kandidovati na izborima za novog predsednika DS.

Ranije u toku dana Lečić je objavio da će se kandidovati na izborima za novog predsednika, koje je za 26. septembar zakazala struja demokrata koja teži promeni rukovodstva.

„Član Glavnog odbora Demokratske stranke (DS) Branislav Lečić izjavio je danas da se kandidovao za predsednika DS na predstojećim unutarstranačkim izborima 26. septembra.

On je naveo i da će ukoliko postane predsednik DS nastaviti da sledi viziju bivšeg premijera Srbije i predsednika DS Zorana Đinđića.

„Sukobi u DS su rezultat različitih viđenja političke budućnosti DS. Žalim što se aktuelni predsednik DS Zoran Lutovac nije kandidao za predsednika stranke. Bilo bi lepo da je Lutovac uplatio članarinu jer se, prema Statutu stranke, neuplaćivanjem članarine stavio u položaj kao da je član neke druge političke opcije“, dodao je Lečić.

Lutovac je jasno poručio šta misli o Lečićevoj najavi kandidature.

„Demokratska stranka nije raspisala izbore. Branislav Lečić je kandidat za isključenje iz stranke. Protiv njega je pokrenut disciplinski postupak“, napisao je Lutovac na Tviteru.

Prethodno je Lutovčev DS saopštio da izbori u toj stranci nisu raspisani i da će protiv organizatora lažnih izbora i onih koji se na njima budu kandidovali biti pokrenuti disciplinski postupci.

„Izbore raspisuje ili predsednik ili apsolutna većina članova Glavnog odbora, a pošto se to nije desilo i izbori nisu raspisani, nije formiran ni organizacioni odbor za izbore“, navedeno je u saopštenju.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare