Foto:Nemanja Jovanović

Član Glavnog odbora Demokratske stranke (DS) Branislav Lečić izjavio je danas da se kandidovao za predsednika DS na predstojećim unutarstranačkim izborima 26. septembra.

Lečić je na konferenciji za novinare članova rukovodstva DS koji se zalažu za unutarstranačke izbore, kazao u prostorijama DS da će kandidatkinja za predsednicu političkog saveta biti Vida Ognjenović, dok će kandidati za potpredsednike biti Milica Slijepčević, Jovanka Jovanović, Voja Janković, Petar Radojčić i Dragoslav Šumarac.

PROČITAJTE JOŠ...

Vida Ognjenović koja je predsednica Organizacionog odbora za sprovodjenje unutarstranačkih izbora, kazala je da se na Skupštini bira predsednik, pet potpredsednika, predsednik Pokrajinskog odbora i predsednik Političkog saveta.

„Trebalo je da uradimo da skupština izabere i članove Statutarne komisije. Na tome ćemo još raditi“, istakla je ona. Lečić je naveo da će ukoliko postane predsednik DS nastaviti da sledi viziju bivšeg premijera Srbije i predsednika DS Zorana Đinđića. Prema njegovim rečima, sukobi u toj stranci rezultat su različitih vidjenja političke budućnosti DS.

Zoran Lutovac Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Rekao je i da žali što se aktuelni predsednik DS Zoran Lutovac nije kandidao za predsednika stranke. Lečić je ocenio da bi „bilo lepo“ da je Lutovac uplatio članarinu jer se, prema Statutu stranke, neuplaćivanjem članarine Lutovac stavio u položaj kao da je član neke druge političke opcije.

Zamenik predsednika DS Dragoslav Šumarac je novinarima kazao da je dao ostavku na mesto člana organizacionog odbora zbog kandidature za potpredsednika DS. Naveo da aktuelno rukovodstvo DS ne poštuje odluke o ujedinjenu sa Socijaldemokratskom strankom i Zajedno za Srbiju, navodeći da nepoštovanje donetih odluka ne priliči toj stranci.

Komentari

Svi komentari (12)