Nikola Jovanović Foto:Medija Centar Beograd

Centar za lokalnu samoupravu (CLS) ocenio je danas najavu da će nova glavna autobuska stanica na Novom Beogradu, iako nezavršena, biti puštena u funkciju krajem februara, kao "nameru da se ogromno kašnjenje i propusti Grada pretvore u jeftinu propagandu".

„Naime, u Bloku 42 nema ni u obrisima stanične zgrade, pa će putnici, u hladnom vremenu i u epidemiji korone, biti prinudjeni da koriste takozvani aneks, u kome će se nalaziti privremeni šalter-pult sa samo desetak mesta za službenike“, navodi se u saopštenju CLS-a.

Prema navodima, ni železnička stanica na tom mestu nije doradjena, „peroni nisu u potpunosti pokriveni, nema dovoljno liftova niti stepenica“, kako bi zajedno sa autobuskom činila jedinstveni transportni čvor.

„Beogradu trebaju tri velike autobuske stanice, bolja veza novog i starog dela grada, ali i reprezentativna glavna stanična zgrada sa odredjenom arhitektonskom vrednošću, koja ukazuje da se tu nalazi centar kretanja. Ovako klizimo u još jedan nedovršen i devalviran projekat, koji će kao i glavna železnička stanica ‘Prokop’ ostati čardak ni na nebu ni na zemlji“, piše u saopštenju.

BONUS VIDEO: Snimci dronom – nova beogradska autobuska stanica

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar