Brat Ane Brnabić zaradio 30 miliona od posla sa Infostanom

Politika 24. dec. 202015:5318 komentara
Podeli:
Foto: Insajder printscreen, Vesna Lalić/Nova.rs

Tokom 2020. godine, firma Aseko, u kojoj je donedavno jedan od direktora bio brat premijerke Igor Brnabić, potpisao je niz ugovora sa državnim institucijama, firmama i agencijama. Jedan od ugovora koji je potpisan(i to u sred vanrednog stanja) bio je i sa Javnim komunalnim preduzećem “Infostan tehnologije”.

Pročitajte još...

Naime, “Infostan” je još 20. februara sklopio posao sa firmom Aseko u kojoj je tada radio Igor Brnabić. Pomenuta firma ujedno je bio i jedini ponuđač za posao “zamena aktivne mrežne opreme”, što nije prvi slučaj da je bivša firma Igora Brnabića jedina uspunjavala uslove javne nabavke.

Pomenuti ugovor sklopljen je 18. marta, a ukupna vrednost posla iznosila je gotovo 30 miliona dinara (29. 919. 960,00).

Foto Printscreen

Vest da je brat premijerke Srbije Igor Brnabić podneo ostavku na mesto direktora kompanije Aseko za našu zemlju prošla je kroz centrifugu vesti kojom je srpska javnost svakodnevno zatrpana, nedovoljno zapaženo. Istina je da ovo nije ni mala ni nebitna informacija, s obzirom da je mesecima unazad objavljivan spisak ugovora koje je ova kompanija sklopila sa državnim institucijama i tako iz budžeta Srbije isisala više od 4,1 miliona evra. U takvim okolnostima, ostavka Igora Brnabića izgleda kao svojevrsno priznanje da ovde nisu bila čista posla, te da je pod pritiskom javnosti morao da se povuče.

Čitavu seriju višemilionskih ugovora kompanije Aseko koju je u Srbiji do pre samo nekoliko dana vodio rođeni brat premijerke Ane Brnabić, u javnost je plasirala potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić.

O svakom od ovih ugovora javnost je izveštavala i Nova.rs.

Povodom ostavke koju je podneo, Igor Brnabić je govorio za Insajder, gde je naveo da se povukao sa mesta direktora jer ne želi da bude tema političke kampanje, te da muj e dosta da bude kolateralna šteta.

“Ja nisam tema cele te kampanje. Aseko nije tema cele te kampanje. Tema te kampanje je Ana Brnabić. Meni je dosta toga da ja budem tu neka koletaralna šteta”, naveo je za Insajder Igor Brnabić.

Pročitajte još...

On je rekao da veoma ceni to što njegova sestra radi i da želi da je podrži.

“I ova ostavka je jedan do načina da je ja podržim. Da sutra ne može niko da kaže evo šta je sada sa sukobom interesa. Evo šta je – ja neću raditi više u Srbiji do daljnjeg, dok god je ona premijerka ja neću biti na ovom tržištu. Da niko više u budućnosti ne bi mogao da mi postavi pitanje da li je nešto bilo fer ili nije bilo fer, da bude sve transpretno i da idemo dalje”, rekao je Igor Brnabić u intervjuu za Insajder.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar