Foto: Twitter/Jelena Milic

Jelena Milić, ambasadorka Srbije u Hrvatskoj, bila je na promociji knjige "Diplomatska oluja", čiji je autor Mate Granić, najdugovečniji ministar Franje Tuđmana, koji je potpisao njen primerak.

„Promocija dop izdanja knjige ‘Diplomatska oluja’ Mate Granića, doajena hrvatske diplomatije, u punoj sali NSK. Prilika za kratki razgovor tokom potpisivanja mog primerka. Nadam se da će mi ova knjiga pomoći u razumevanju okolnosti koje opterećuju naše odnose“, napisala je Jelena Milić na društvenim mrežama.

Ona je okačile i slike sa potpisivanja knjige. Ispod njenog naziva na koricama piše: „Sećanja najdugovečnijeg Tuđmanovog ministra“.

Mate Granić je političku karijeru počeo u vreme ratnih devedesetih. U julu 1991. bio je potpredsednik Vlade Hrvatske, a dve godine kasnije postavljen je za ministra spoljnih poslova. Na toj funkciji ostao je sedam godina. Bio je i pregovarač u postupku donošenja Dejtonskog sporazuma.

On je i prvi hrvatski političar koji je potvrdio da su hrvatski avioni 7. avgusta 1995. na teritoriji BiH napali srpsku izbegličku kolonu, ali je naveo da meta nisu bili civili već delovi vojske RSK.

BONUS VIDEO Srpsko – hrvatski odnosi od Oluje do Oluje 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar