Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

“Time što nije sprečio da se otkrije afera ‘Jovanjica’, Nebojša Stefanović je potpisao sebi ‘smrtnu političku presudu’ unutar SNS. Očekivalo se verovatno da on zaustavi policijske službenike i da naredi se taj predmet ne otvara, odnosno da se Kuluvija oslobodi. Sada plaća cenu toga”, rekao je za Nova.rs potpredsednik Narodne stranke, Miroslav Aleksić.

Naš sagovornik ističe da, prema njegovim saznanjima, Stefanović nije želeo da spreči upad na imanje “Jovanjica” i da ga to košta pozicije u stranci. Kako kaže, sukob na relaciji Stefanović – braća Vučić je nastao ranije, ali kap koja je prelila čašu je svakako afera “Jovanjica”, koja je u određenoj meri rezultat tog tinjajućeg sukoba. 

Pročitajte još...

“Oni koji upravljaju državnom Srbijom okrivljuju Stefanovića zato što nije sprečio, kao ministar policije, otkrivanje te afere. To je moja pretpostavka. Očekivalo se verovatno da on zaustavi svoje službenike i da naredi se taj predmet ne otvara i da se Kuluvija oslobodi. Na kraju krajeva, to su i svedočenja i izjave uhapšenih ljudi, pre svega iz službi bezbednosti. Kad su otišli na imanje ‘Jovanjica’, pripadnik BIA, Aleksandar Tošić je rekao da je to zajednički projekat države i Predraga Kuluvije”, naglašava Aleksić.

Prema njegovim rečima,  hapšenje Kuluvije i otkrivanje najveće plantaže marihuane u ovom delu Evrope, bio je momenat kad je Stefanović sebi potpisao “smrtnu političku presudu” u okviru SNS.

“To sam mogao da vidim i na samim ročištima i po reakcijama ljudi s kojima ja imam procese. Video sam kako reaguju na sam pomen imena Nebojše Stefanovića i tu mi je bilo jasno da je on njima ‘pokvario sreću’. Pokvario je jedan ozbilja, državni projekat. Sada zbog toga snosi političku odgovornost na prilično bizaran način, tako što odbori SNS širom Srbije traže njegovu smenu zbog ugrožavanja bezbednosti predsednika Srbije i zbog lošeg upravljanja Ministarstvom unutrašnjih poslova”, ističe Aleksić, podsećajući da je Stefanovića na sve pozicije postavio upravo prvi čovek države, Aleksandar Vučić.

Pročitajte još...

“To što je SNS faraonska stranka u kojoj sve odlučuje jedan čovek, to je pitanje za one koji su deo te interesne grupe i koji nemaju pravo na svoje mišljenje, već moraju da izvršavaju naloge”, zaključuje Aleksić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar