Piše Ratko Femić: Sad si pao najniže, Nebojša

Kolumne 21. maj. 202114:26 > 14:48
Podeli:
Nebojsa Stefanovic
Nebojša Stefanović Foto:BETAPHOTO/MINISTARSTVO ODBRANE SRBIJE/Jovo Mamula

Nebojša Stefanović, ministar odbrane i član predsedništva SNS koji ovih dana trpi baražnu paljbu svojih partijskih drugova oglasio se pisanom izjavom.

Kada sam pročitao ovu agencijsku vest naivno pomislih da je ministar rešio da odgovori na optužbe kolega koje ga poslednjih dana farbaju najcrnjim nijansama i optužuju za ozbiljan kriminal.

Kad ono usred cele gungule kada protiv njega listom glasa svih 169 lokalnih odbora SNS on je ustao da viteški odbrani – Vučića.

Autor Ratko Femić Foto: Nova.rs

Kaže da kao neko ko je prijatelj Aleksandra Vučića, neće mirno gledati da o njemu laži iznose najgori u Srbiji, a da ne kaže istinu i ne učini sve što može da mu barem malo pomogne u nošenju teškog bremena.

Kakva ljudska veličina, ka’ da ga je Marko Miljanov opisao.

I usput još poručuje „građanima Srbije da ne postoje nikakvi prljavi poslovi, o kojima bi neko govorio kako to navedeni lažovi iz opozicije očekuju“.

„Već dugo slušam najneverovatnije laži koje o Aleksandru Vučiću, Srpskoj naprednoj stranci i meni plasiraju Dragan Đilas, Vuk Jeremić, Boško Obradović i njihovi razni Aleksići, Tepićke i slični megafoni“, kaže Nebojša Stefanović.

Da li ovo znači da je tačno sve ono što govore korifeji srpske naprednjačke misli, a oni su ga gore namazali poslednjih nekoliko dana nego bilo ko od pomenutih opozicionih lidera.

Em ga urnišu danima, em sve to emituju na svojim medijima.

Podsetimo da svih pet televizija sa nacionalnom frekvencijom koje su pod kontrolom SNS i svi režimski tabloidi nedeljama izveštavaju o nepodopštinama Nebojše Stefanovića, njegove saradnice Dijane Hrkalović i još nekih naprednjaka koji su u ovoj modernoj informbiroovskoj drami koji su u ovoj podeli prokazani kao „Nešisti“.

Da pomognemo ministru da se malo podseti.

Do kulminacije u ovoj naprednjačkoj drami došlo je nakon ulaska Aleksandra Šapića u SNS koji će Nebojšu Stefanovića i njegove ljude da istisne iz beogradskog odbora SNS.

Istaknuti tviterinari (Tviter veterinari) primetili su da su ovu stranku nakon ulaska Šapića u nju počeli da tresu i slinavka i šap.

Dugo je vrh stranke mučila slinavka te je lider SNS Aleksandar Vučić u konsultacijama sa stručnjacima za biološki inženjering u stranku uvezao šap koji se okrenuo protiv slinavke i trenutno preuzima primat.

Ovo naročito važi za beogradski odbor SNS koji je bio zaražen slinavkom, a koji je godinama uspešno vodio Nebojša Stefanović.

Miloš Vučević gradonačelnik Novog Sada i potpredsednik SNS u emisiji Pravi ugao na RTV 1 naveo da se postavlja pitanje kako je moguće da Stefanović kao tadašnji ministar policije nije znao da se predsednik Srbije Aleksandar Vučić i njegova porodica prisluškuju i rekao da treba ispitati ljude oko Stefanovića.
„Da sam sada na mestu Nebojše Stefanovića ponudio bih ostavku na sve funkcije“, savetovao mu je Vučević.

Intimus Nebojše Stefanovića Aleksandar Papić je, kako je Nova.rs već pisala i objavila audio zapis, na sednici Opštinskog odbora SNS Zvezdara insistirao da članovi tog tela jednoglasno glasaju za smenu Nebojše Stefanovića.

Nebojša Stefanović
Foto: Nova.rs

Zatim, vračarski naprednjaci među kojima su naprednjačke perjanice zamenik gradonačelnika Beograda, Goran Vesić, narodni poslanik, Aleksandar Marković kao i ministri Nikola Selaković i Tomislav Momirović takođe su glasali za Stefanovićevu smenu.

Kako saznaje Nova.rs među onima koji su podržali Stefanovićevu smenu bili su i ministri Tomislav Momirović i Nikola Selaković.

Oni su izdali zajedničko saopštenje gde zahtevaju da se do kraja ispita ko je prisluškivao Vučića i njegovu porodicu i zbog čega tadašnji ministar policije Nebojša Stefanović nije reagovao i zaštitio predsednika Srbije i njegovu porodicu.

Zatraženo je i isključivanje iz stranke Stefanovića i svih njegovih saradnika.

I možemo ovde da nastavimo niz i sa poslanikom Đukanovićem i ostalim glasovitim naprednjacima, ali dovoljno je i ovo za poentu.

Stefanović sve ovo zna ali za sve krivi opoziciju. Al‘ je đavo, ali su mađije, al‘ je nešto teže od oboje?

Da li od silnih udaraca najbližih saradnika koji ga se listom odriču, da li od naslovnih strana režimskih glasila koje doslovce kažu da je „Nebojša Stefanović ogrezao u kriminalu“, tek ministar vojni lopticu prebacuje na medije koje kontroliše opozicija:

„U medijima koje kontrolišu svakodnevno spekulišu i o odnosima unutar SNS i o mom odnosu sa predsednikom Vučićem, zlonamerno plasirajući brojne izmišljotine, kako bi skrenuli pažnju sa raznih ofšor lokacija i milijardi koje su prelili iz Srbije na svoje račune“.

Naravno da je Stefanović kada je video da ga se odriču ljudi koji je praktično izmislio, odlučio da ne brani sebe, nego onoga koji je i napisao ceo scenario oko izglasavanja nepoverenja ministru vojske, onoga ko će velikodušno da ga spase od potpunog političkog satiranja, a to je niko drugi do njegov politički otac Aleksandar Vučić.

 

Komentari

Vaš komentar