Vojislav Mihailović Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) poziva opoziciju da ne učestvuje ni na jednim izborima dok se "ne obezbede fer i demokratski uslovi i spreče zloupotrebe sa biračkim spiskovima u kojima su upisane desetine hiljada fantomskih birača", navodi se u njihovom saopštenju.

„Samo jedan čovek je mogao da naredi gradonačelnicima i predsednicima opština da podnesu ostavke samo šest meseci pre isteka mandata, a to je Aleksandar Vučić. On je očigledno i idejni tvorac ove prevare i zbog toga će morati da odgovara kada se oslobode institucije ove zemlje njegovog direktnog uticaja“, piše u saopštenju.

Kao se ističe u POKS-u „sada je svakome jasno zašto su održani lokalni izbori u polovini Srbije zajedno sa republičkim izborima, a u drugoj polovini nisu, nego će biti na proleće u redovnom roku“.

Pročitajte još

„Razlog leži u tome da bi tamo gde nisu bili lokalni izbori, SNS mogao da prebaci deo svojih birača u one gradove i opštine gde su bili, a najviše u Beograd i tako pokrije manjak svojih glasova u odnosu na opoziciju. Krajnje logično bi bilo da smo imali izbore za lokalne samouprave sve istoga dana na proleće, kada im po zakonu isteknu mandati, ali tada ne bi smo mogli da imamo birače-nomade koji se sele po potrebi iz grada u grad ili uvoze iz drugih država“, izjavio je predsednik POKS, Vojislav Mihailović.

Vojislav Mihailović Foto: POKS/Promo

Kako se navodi, „ovakva prevara“ koja se desila i u Beogradu, upisivanjem desetina hiljada glasača sa lažnim prebivalištima, ne sme biti dozvoljena i na ponovljenim izborima koji će očigledno biti održani u prestonici.

„Oko ovoga sva opozicija mora da se složi i zajednički zatraži češljanje biračkog spiska sve dok on ne bude predstavljao realnu sliku stanovnika Beograda, koji jedini imaju pravo da odlučuju o tome kakav grad žele u budućnosti. Opozicija mora da onemogući održavanje svih izbora koji su zasnovani na prevari, izbornoj krađi i inženjeringu sa brojem birača i lažnih spiskova, jer za bojkot kao sredstvo pritiska, vlast očigledno ne mari“, zaključio je Mihailović.

BONUS VIDEO 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar