Aleksandar Vučić i predsednik Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) Mohamed bin Zajed al Nahjan Foto: TANJUG/ PREDSEDNIŠTVO SRBIJE/ DIMITRIJE GOLL/ nr

Predsednik Ujedinjenih Arapskih Emirata Mohamed bin Zajed al Nahjan došao je u posetu Republici Srbiji, a na aerodromu ga je dočekao predsednik Srbije Aleksandar Vučić sa svojim saradnicima. Nakon sastanka i potpisivanja ugovora, svi su se zajedno uputili na ručak u prirodu.

Predsednik Vučić se porukom na Instagramu obratio Bin Zajedu, nazvavši ga najboljim srpskim prijateljem i poželeo mu dobrodošlicu.

Aleksandar Vučić i predsednik Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) Mohamed bin Zajed al Nahjan Foto: TANJUG/ PREDSEDNIŠTVO SRBIJE/ DIMITRIJE GOLL/ nr

„Stara arapska poslovica kaže da je svet prazan ako u njemu nemate istinskog, iskrenog i odanog prijatelja koji je uvek tu za vas, u svim vremenima, a pogotovo u onima u kojima je čast gotovo nestala, velikodušnost se izgubila, a iskrenost iščezla. Naša Srbija ima upravo takvog prijatelja i ja ga danas dočekujem sa najvećim poštovanjem i ogromnom radošću, zahvalan za odnos koji ima prema našoj zemlji i narodu“, napisano je na Instagram nalogu predsednika Vučića.

Dalje je istaknuto i da predsednik UAE u Srbiji ima „svoju drugu kuću, dom koji ga dočekuje otvorenih vrata i iskrenog srca, u zemlji koja pamti svu podršku, bratski odnos, poštovanje i nesebičnu pomoć koju nam je dao kada nam je najviše bila potrebna“.

Njih dvojica su prisustvovali potpisivanju Sveobuhvatnog sporazuma o ekonomskom partnerstvu između Vlade Srbije i UAE.

„Ovaj Sporazum je ujedno i simbol odličnih odnosa između Srbije i UAE, utemeljenih na opravdanom poverenju koje se gradilo godinama i u teškim vremenima i koje će nastaviti da se nadograđuje i u onim dobrim, koja tek dolaze“, naveo je on.

Vučić je istakao da svaki susret sa šeikom Bin Zajedom otvori novo poglavlje u odnosima između Srbije i UAE, koje donosi dobre projekte i planove za našu zemlju i narod, uz veliko uzajamno poštovanje i duboko razumevanje.

Pročitajte još:

„Kao i uvek, razgovarali smo o svim temama – od bilateralnih odnosa, situacije u regionu, saradnje u oblasti vojne industrije, poljoprivrede, energetike i veštačke inteligencije, do jačanja razmene u sferi nauke i inovacija, medicine i razvoja novih tehnologija budućnosti“, rekao je Vučić.

On je dodao da je na sastanku sa ponosom istakao i najnoviji uspeh Srbije – investicioni rejting koji šalje glasnu poruku investitorima da dođu u Srbiju.

Nakon poslovnog dela posete, srpska i arapska delegacija su se uputile van gradske vreve i gužve u jedan etno restoran u prirodi, u duhu srpske tradicije, gde su zajedno prisustvovali bogatom ručku. Uz predsednika Aleksandra Vučića sedeli su, kao najbliži saradnici, njegova savetnica Suzana Vasiljević, ministar finansija Siniša Mali, ministar unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović.

Bonus video: Vučić izvređao Miroslava Aleksića zbog priče o Rio Tintu i nameštanju izbora

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare