Foto:Nova.rs

Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić objavila je fotografiju ljudi za koje tvrdi da su boravili u Loznici kako bi pružili podršku predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću. Među onima koji su se našli na fotografijama, Tepić je posebno izdvojila Aleksandra Vidojevića, poznatijeg kao Aca Rošavi, nekadašnjeg vođu navijača Partizana i prijatelja sina predsednika Srbije, Danila Vučića.

Pored Ace Rošavog, Tepić je navela da se, među osobama koje na fotografiji nose tranpsarent na kom piše „Ako bolujete od zaborava, letujte u Hrvatskoj“, nalazi Batrić Radunović Baćko, gazda Rtnja Kopaonik, PzaPuteve Požarevac i Srbijaautoputa.

Podsetimo, u jeku protesta protiv iskopavanja litijuma u dolini Jadra, predsednik Srbije Aleksandar Vučić odlučio je da skup povodom sećanja na stradale i prognane u akciji „Oluja“ obeleži u Loznici na stadionu. U tom gradu je pred dolazak Vučića bilo pravo opsadno stanje.

PROČITAJTE JOŠ...

Iako je ceremonija upriličena zbog zločina nad Srbima, veliki broj Lozničana je stava da se upravo ove godine ovaj događaj obeležava u tom mestu kako bi predsednik pokazao da on ima podršku Lozničana, a samim tim da poršku ima i projekat Jadar.

Šta se sve zna u javnosti o Vidojeviću?

U policijskoj evidenciji vodi se kao član kavačkog kriminalnog klana, a važi i za osobu koja se povezivala sa ubijenim vođom navijača Aleksandrom Stankovićem, zvanim Sale Mutavi.

Lokal je demoliran, a prebijeni su gosti i radnici tog kluba. Suđenje je odlagano nebrojeno puta, a optuženi, njih 11, koristili su sve legalne metode da oduže postupak što više i eventualno ga odvedu u zastarelost.

Široj javnosti Vidojević je postao poznat i po fotografijama sa sinom predsednika Srbije Danilom Vučićem, koje su objavljivane u javnosti. Jedna od njih nastala je na svetskom prvenstvu u fudbalu, u ruskom gradu Samara, tokom utakmice na kojoj je Srbija igrala protiv Kostarike. Tada je KRIK objavio da je Vidojević član Skupštine Fudbalskog kluba Partizan kao predstavnik navijača.

Upravo je te fotografije komentarisao Vučić i to braneći Vidojevića uz opasku da „nije osuđivan“.

„Taj mladić je navijač Partizana. Oni su te večeri bili na dve strane. Moj sin je navijao za Zvezdu. Gledali su u kafiću utakmicu. Ništa nisu uradili. Taj mladić nikada nije gonjen ni za kakvu drogu ni za bilo šta. Nikada. Ni danas. Nikada. Gonjen je za tuče, dva puta, nikada pravosnažno osuđivan“, rekao je on, tvrdeći da Vidojević nije član kavačkog klana.

„Reč je o navijačima, nikakvi članovi kavačkog klana nisu. Sve su izmišljali i lagali“, tvrdio je Vučić.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare