Foto: Instagram/zorana_dpm

Miodrag Poledica, nekadašnji državni sektretar u MInistarstvu energetike i bliski saradnik Zorane Mihajlović, kom je nedavno otpočelo suđenje pred Specijalnim sudom zbog zloupotrebe položaja i korupcije, imenovan je za izvršnog direktora Sektora za strategiju, projektovanje i razvoj u "Putevima Srbije", saznaje Nova.rs.

Kako je moguće da se osoba protiv koje Specijalni sud u Beogradu vodi postupak zbog zloupotreba postane jedan od izvršnih direktora državnog preduzeća, zasad nije poznato, a činjenica da se na toj funkciji nalazi već duži period, jasno nameće utisak da je proguran na „mala vrata“.

Miodrag Poledica Foto:TANJUG/ RADE PRELIC

Poledica je podsetimo, uhapšen početkom februara 2020. godine zbog sumnje da je počinio zloupotrenu službenog položaja u vezi sa javnim nabavkama za preduzeće „Infrastrukture Železnice Srbije“, a ali je posle nekoliko dana pušten da se brani sa slobode. Njemu je nedavno i otpočelo suđenje pred Specijalnim sudom, ana optuženičkoj klupi su i bivši v. d. direktora „Infrastrukture železnica Srbije“ Miroljub Jevtić, koji je prvooptuženi u ovom slučaju, Branimir Alimpić iz Sektora nabavke, kao i Predrag Ćurčić, zamenik direktora za sektorske poslove, Zoran Stanojević, direktor Privrednog društva za građenje, remont i održavane pruga ZGOP i Mirko Međo, direktor firme „Ingrap Omni“.

Pročitajte još:

Svi oni su negirali krivicu, a Poledica je ubrzo nakon pokretana postupka podneo ostavku na mestu državnog sekretara u Ministarstvu energetike u koje ga je Zorana Mihajlović povela sa sobom iz Ministarstva za saobraćaj i građevinu naq čijem je čelu bila prethodno.

Mihajlović je tada izjavila u intervjuu za Nedeljnik da ona nema nikakve sumnje da Poledica nije meta, već ona.

„Da se na pravimo blesavi, meta sam ja i to mi je jasno. Samo ne želim da moj državni sekretar bude koletaralna šteta. Kao što ni ja sutra ne želim da nekom drugom budem kolatelarna šteta“, rekla je Mihajlović i istakla da prepoznaje obrise ko stoji iza toga, ali da to sigurno nije Aleksandar Vučić.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare