Miodrag Poledica Foto:TANJUG/ RADE PRELIC

Suđenje Miodragu Poledici, bivšem državnom sekretaru u Ministarstvu za građevinarstvo, saobraćaj i infrastrukturu, a sada zameniku ministra energetike i rudarstva, zbog sumnje da je zloupotrebio službeni položaj u vezi sa javnim nabavkama, odloženo je danas u Specijalnom sudu u Beogradu. Poledica na pretres nije pristupio zbog bolesti.

Naime, sudu je dostavljen podnesak od advokata optuženog, u kome se navodi da Poledica ne može danas da dođe jer je boelstan. Priložena je i lekarska dokumentacija.

Pročitajte još...

Suđenje je zbog toga odloženo za 8. mart.

Podsetimo, Tužilaštvo za organizovani kriminal podnelo je sredinom novembra optužni predlog protiv Poledice, zbog sumnje da je kao državni sekretar u Ministarstvu za građevinarstvo, saobraćaj i infrastrukturu izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja u pomaganju.

Optužnim predlogom obuhvaćen su i bivši direktor v. d. direktor “Infrastrukture eleznica Srbije” Miroljub Jevtić, kao i Branimir Alimpić, Zoran Stanojević, Mirko Međa i Predrag Ćurčić.

Jevtiću, Alimpiću i Čurčiću stavlja se na teret da su izvršili produženo krivično delo zloupotreba službenog položaja, dok se Poledica tereti da im je u tome pomogao.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar