Foto: Instagram/zorana_dpm

Miodrag Poledica, jedan od najbližih saradnika Zorane Mihajlović, razrešen je sa mesta državnog sekretara u Ministarstvu energetike i rudarstva i to na lični zahtev. Njemu je nedavno počelo suđenje u Specijalnom sudu u Beogradu, zbog sumnje da je zloupotrebio službeni položaj u vezi sa javnim nabavkama.

Poledica je uhapšen u februaru prošle godine u vreme kada je bio državni sekretar u Ministarstvu građevinarstva i saobraćaja na čijem čelu je tada bila Zorana Mihajlović.

Nakon njegovog privođenja Mihajlović je rekla da za sada nema nijedan razlog da poveruje da je uhapšeni Poledica umešan u radnje koje mu se stavljaju na teret, te da Ministarstvo na čijem je čelu i ona lično daju punu podršku nadležnim organima u borbi protiv korupcije.

Nešto kasnije, u intervjuu za Nedeljnik, rekla je da ona nema nikakve sumnje da Poledica nije meta, već ona.

“Da se na pravimo blesavi, meta sam ja i to mi je jasno. Samo ne želim da moj državni sekretar bude koletaralna šteta. Kao što ni ja sutra ne želim da nekom drugom budem kolatelarna šteta”, rekla je Mihajlović i istakla da prepoznaje obrise ko stoji iza toga, ali da to sigurno nije Aleksandar Vučić.

Ona je, pre puštanja Poledice na slobodu, na svom Instagram profilu objavila selfi s njim.

“Prijatelj. Saradnik”, kratko je napisala uz fotografiju.

Nakon formiranja nove vlade, Mihajlović je otišla na mesto ministarke energetike, a zajedno sa njom i Poledica, koji je i u tom resoru dobio funkciju državnog sekretara.

Tužilaštvo za organizovani kriminal podnelo je sredinom novembra optužni predlog protiv Poledice, zbog sumnje da je kao državni sekretar u Ministarstvu za građevinarstvo, saobraćaj i infrastrukturu izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja u pomaganju.

Optužnim predlogom obuhvaćen su i bivši direktor v. d. direktor “Infrastrukture eleznica Srbije” Miroljub Jevtić, kao i Branimir Alimpić, Zoran Stanojević, Mirko Međa i Predrag Ćurčić.

Jevtiću, Alimpiću i Čurčiću stavlja se na teret da su izvršili produženo krivično delo zloupotreba službenog položaja, dok se Poledica tereti da im je u tome pomogao.

Tužilaštvo za organizovani kriminal je nakon hapšenja saopštilo da se sumnja da su uhapšeni izvršili krivična dela zloupotrebe službenog položaja i zloupotreba u vezi sa javnom nabavkom u periodu od avgusta 2018. do maja 2019. godine.

Mediji su ranije preneli da se oni sumnjiče u vezi sa rekonstrukcijom pruge preko Pančevačkog mosta.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar