Foto: Instagram/zorana_dpm

Ministarka Zorana Mihajlović povela je niz svojih saradnika iz Ministarstva građevinarstva u Ministarstvo rudarstva i energetike, a među njima je i Miodrag Poledica, koji je u februaru ove godine hapšen zbog sumnje da je zloupotrebio položaj u poslovima javnih nabavki.

Kako je objavljeno u Službenom glasniku, Poledica će u Ministarstvu energetike obavljati funkciju državnog sekretara, a na istoj poziciji bio je i u resoru građevinarstva i infrastrukture.

On je inače važio za jednog od najbližih saradnika Zorane Mihajlović, koja je bila uz njega i kada je uhapšen sa još četvoro ljudi u vezi sa zloupotrebama u preduzeće „Infrastrukture železnice“. Oni su uhapšeni u februaru ove godine posle višemesečnog predistražnog postupka. Kako saznajemo, istraga protiv njega je i dalje u toku.

Mediji su pisali da je Poledica „pao“ zbog rekonstrukcije pruge na Pančevačkom mostu, a Tužilaštvo za organizovani kriminal je saopštilo da se sumnja da su Poledice još četiri osobe, izvršili krivična dela zloupotrebe službenog položaja i zloupotreba u vezi sa javnom nabavkom u periodu od avgusta 2018. do maja 2019. godine.

Nakon njegovog privođenja Mihajlović je rekla da za sada nema nijedan razlog da poveruje da je uhapšeni državni sekretar Ministarstva Miodrag Poledica umešan u radnje koje mu se stavljaju na teret, te da Ministarstvo na čijem je čelu i ona lično daju punu podršku nadležnim organima u borbi protiv korupcije.

Foto:TANJUG/MRE/ ZORAN PETROVIC

Ona je takođe izjavila u intervjuu za Nedeljnik da ona nema nikakve sumnje da Poledica nije meta, već ona.

„Da se na pravimo blesavi, meta sam ja i to mi je jasno. Samo ne želim da moj državni sekretar bude koletaralna šteta. Kao što ni ja sutra ne želim da nekom drugom budem kolatelarna šteta“, rekla je Mihajlović i istakla da prepoznaje obrise ko stoji iza toga, ali da to sigurno nije Aleksandar Vučić.

Ona je, pre puštanja Poledice na slobodu, na svom Instagram profilu objavila selfi s njim.

„Prijatelj. Saradnik“, kratko je napisala uz fotografiju.

Na funkciju državnog sekretara u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture imenovan je u aprilu 2014. godine a prethodno od avgusta 2012. godine obavljao istu funkciju u Ministarstvu saobraćaja. Od 2003. do 2012. godine obavljao dužnost načelnika Odeljenja za železnički i intermodalni transport u ovom ministarstvu.

Prethodno je radio u firmama „Direktna trgovina“, JP „Parking servis“, „Inex rent-a car“, „Autocentar Bora Kečić“ i „M&D cooperation“. Predsedavajući je za pregovaračka poglavlja: 14-Transportna politika i 21-Transevropske mreže u pregovorima sa EU.

Ko je još prešao u Ministarstvo energetike?

Osim Poledice, iz Minisarstva građevinarstva, infrastrukture i saobraćaja u Ministarstvo energetike prešla je i Jovanka Atanacković, koja će u novom resoru obavljati funkciju v.d. pomoćnice ministarke. Na istu funkciju imenovan je i Zoran Ilić, kao i Zoran Pavlović.

Na funkciju v.d. sekretara u Ministarstvu energetike postavljena je Maja Matija Ristić, koja je bila sekretarka u Ministarstvu građevinastva.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare