Foto: EPA-EFE/BORIS PEJOVIC, MUP

Suđenje inspektoru Uprave kriminalističke policije Danielu Jovanoviću, njegovoj supruzi, inače radnici BIA Dušici Jovanović i još šest okrivljenih među kojima je i odbegli crnogorski policajac Ljubo Milović, odloženo je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu, zbog promene u sastavu sudskog veća. Supružnici Jovanović terete se da su radili za Milovića, koji slovi za najbogatijeg policajca u Crnoj Gori.

Milović se nalazi u bekstvu već duže vreme, a u Srbiji je optužen da je vođa kriminalne grupe koja je švercovala drogu iz Ekvadora u zemlje Evrope, a slovi za osobu blisku kavčanima i narko-bosu Darku Šarić. Za njega su, prema tvrdnjama srpskog tužilaštva, radili supružnici Dušica i Daniel Jovanović, inače pripadnica Bezbednosno informativne agencije i službenik Uprave kriminalističke policije. Oni su optuženi da su u Srbiju i Crnu Gori unosili novac stečen kriminalnim putem.

Foto: Printscreen Facebook

I Milović je otkriven zahvaljujući Skaj aplikaciji na kojoj se upisivao pod kodnim imenima Oficir i Zli poručnik, a proteklih meseci u javnost su isplivale brojne prepiske u kojima se vidi koliko je duboko upleten u kriminal. Milović je posedovao nekoliko kriptovanih telefona.

On i crnogorski policajac Petar Lazović bili su na vezi sa vođom kavčana Zvicerom, kome su čuvali leđa i odavali službene informacije. Mahom je reč o istragama protiv škaljaraca i kavčana, ali i dešavanjima u Crnoj Gori i kriminalnom podzemlju.

Radoje Zvicer Foto: Printscreen/SKY

U više navrata se pisalo i o njegovom bogatstvu, a neretko je oslovljavan kao najbogatiji policajac u Crnoj Gori.

Iako se, kada je reč o imoviskoj karti Milovića, navodilo da kao policajac zarađuje 750 evra, njegova primanja su bila mnogo veća.

Pročitajte još:

Crnogorski mediji su pre otkrili da je on zapravo vlasnik bankovnih računa na kojima se nalazi iznos od 48 miliona evra.

Kako su Vijesti pisale, navodno je Milović svoju imovinu vrednu milione prepisao na jednu osobu iz kriminalnog miljea. Ipak, nije poznato o kome se radi.

Vrtoglavi uspon karijere

Kako je naš portal ranije pisao, Ljubo Milović je karijeru u policiji započeo još 2002. godine kao policijski pripravnik u Centru bezbednosti Nikšić, gde je radio do 2007. godine kada je rešenjem tadašnjeg direktora Uprave policije, Veselina Veljovića, prebačen u Odeljenje bezbednosti Kotor, na mesto samostalnog inspektora za narkotike.

Ljubo Milović Foto: MUP

Potom se raspoređuje u Područnu jedinicu Herceg Novi, u Odsek za borbu protiv droge, a ubrzo napreduje u zvanje starijeg policijskog komesara za borbu protiv droge, u Upravi policije, Odsek za borbu protiv droge i krijumčarenja, Grupa za suzbijanje droge – Herceg Novi, Kotor i Tivat.

Milović se već duže vreme nalazi u bekstvu i njegova lokacija nije poznata.

VIDEO: Pokušaj ubistva Radoja Zvicera

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare