Vulin poslao bivšeg šefa BG policije da izdaje pasoše

Hronika 13. dec. 202018:05 > 18:38
Podeli:
Milan Stanić i Aleksandar Vulin Foto:Vesna Lalić/MUP Srbije

Vulinovo ponižavanje Stefanovića i njegovih pulena se nastavlja. Nakon što je na čelo beogradske policije vraćen nekadašnji načelnik Veselin Milić, njegov prethodnik Milan Stanić imenovan je za zamenika načelnika upravnih poslova u MUP. Kako Nova.rs sazanje, Stanić koji je najpre bio vršilac dužnosti, a potom i načelnik PU Beograd u vreme Nebojše Stefanovića, odlukom novog ministra Aleksandra Vulina "srozan" je na neuporedivo nižu poziciju.

„Stanić je bio Stefanovićev čovek od poverenja i formacijski treći čovek u MUP. Sad je degradiran na mesto zamenika načelnika upravnih poslova i poslat da izdaje lične karte i pasoše“, kazao je za Nova.rs dobro obavešten izvor iz MUP.

On dodaje da je Stanić ranije bio Milićev pomoćnik, kog je u avgustu 2018. nasledio u fotelji najpre kao vršilac dužnosti, a potom je i i zvanično ustoličen na mesto načelnika beogradske policije.

U žižu javnosti dospeo je tokom poslednjih građanskih demonstracija u julu ove godine, kada je javno odbacio optužbe da je policija napadala demonstrante, uprkos tome što je čitava nacija videla snimke koji su dokazivali suprotno.

„Posao policijskih službenika je da osiguraju bezbednost građana naše zemlje, da zaštite imovinu i obezbede poštovanje zakona i mi ga obavljamo časno, pošteno i profesionalno“, izjavio je u julu Stanić.

Prema njegovim rečima, policajci su ti koji su u danima protesta trpeli nasilje.

Pročitajte još:

„Nisu policajci napali okupljene, već su intervenisali i to tek kada su im životi bili ugroženi. Intervenisali tako što su omogućili da se oni koji nisu učestvovali u nasilju mogu udaljiti. Hapsili smo one koji su uništavali imovinu naše zemlje, linčovali policajce i ugrožavali bezbednost i okupljenih na protestu“, tvrdio je Stanić.

Poručio je i onima koji pribegavaju nasilju da „na svako vaše psovanje naših majki, mi vašim majkama želimo dobro zdravlje i sreću“.

„Na vaš patriotizam izražen u pevanju rodoljubivih pesama, poručujemo vam – mi smo živote za Srbiju dali. Na svaku našu polomljenu nogu, razbijenu glavu, prolivenu krv i modricu, mi žalimo zbog vaših povreda. Na svaki vaš napad na nas kamenicama, Molotovljevim koktelima, bakljama, flašama i svim što vam dođe pod ruku, mi smo spremni i na odgovornost zbog naše primene sile, ukoliko je ima. Mi ni vas nikada nećemo mrzeti“, kazao je tada Stanić.

Pročitajte još:

Komentari

Vaš komentar