Veselin Milić Foto:N1

 Veselin Milić danas je ponovo došao na mesto načelnika beogradske policije.

Kako javlja N1 tokom dana u sedištu MUP-a izvršena primopredaja dužnosti, tako da je dosadašnji načelnik PU za Grad Beograd Milan Stanić prebačen u Jedinicu za zaštitu svedoka.

Podsetimo, Milić je bio načelnik beogradske policije od 2013. godine do sredine 2018. godine, kada je prešao na novu dužnost i postao savetnik predsednika Republike za borbu protiv korupcije i kriminala.

Foto:Screenshot/Youtube/B92

Ko je novi-stari načelnik beogradske policije

Milić je rođen 1979. godine u Priboju. Završio je Srednju školu unutrašnjih poslova u Sremskoj Kamenici i Policijsku akademiju u Beogradu. Primljen je u radni odnos 1998. godine u SUP u Užicu, na radno mesto policajca. Godine 2003. sa radnog mesta pomoćnika komandira Odeljenja policije Sekterarijata u Užicu premešten je na radno mesto pomoćnika komandira PS Savski venac u OUP Savski venac.

Od 2005. godine je bio zamenik komandira PS Savski venac u OUP Savski venac. Januara 2006. godine premešten je na radno mesto komandira PS Savski venac, a u novembru mesecu 2006. godine je imenovan na radno mesto načelnika Odeljenja za obezbeđenja u Upravi policije Policijske uprave za grad Beograd.

Foto:Screenshot/Youtube/B92

Milić je više puta pohvaljivan i nagrađivan. Od 2011. godine je premešten u Direkciju policije na radno mesto zakonitost i bezbednost, a 2013. postao je i specijalni savetnik direktora policije.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar