Foto:Privatna arhiva

Na desetine specijalaca "češljalo" je juče u Kotoru kuće i posede vođa "kavačkog" klana, Radoja Zvicera i Slobodana Kašćelana. Obojica su, kako se nezvanično navodi, bili bliski saradnici Veljka Belivuka koji je uhapšen 4. februara, te su i pretresi navodno povezani sa hapšenjem ozloglašenog vođe navijačke grupe "Principi".

Radoje Zvicer Foto: detective-info.com.ua

U zgradi koja je juče pretresana u Kotoru nedavno su boravili upravo Belivuk i njegova desna ruka Marko Miljković, koji se terete za više likvidacija. Crnogorska policija je tada tvrdila da je sprečila njihovo ubistvo. Naime, Belivuka je ekipa “škaljaraca” trebalo da likvidira na aerodromu u Tivtu, međutim policija je osujetila plan i uhapsila trojicu potencijalnih napadača.

Vođa „Principa“ je tada priveden na informativni razgovor sa Zvicerom, ali su ubrzo pušteni. Veljko je na saslušanju izjavio da je došao kod vođe „kavačkog“ klana u goste.

Belivuk je uhapšen, 4. februara, dve nedelje posle posete Crnoj Gori, a prema saznanjima do kojih je Nova.rs tada došla, on je trebalo da se sastane sa Tamarom Zvicer na Jahorini 12. februara.

Tamara Zvicer Foto: Detective-info.com.ua

U pomenutom popularnom skijalištu tada je uhapšeno više pripadnika dva crnogorska kriminalna klana, a sumnjalo se da se pripremao obračun u čijem centru je bila upravo Tamara Zvicer, supruga označenog vođe kavačkog klana Radoja Zvicera. Belivuk je, kako smo naveli, trebalo da se sastane sa njom i članovima njenog obezbeđenja. Još tada je bilo poznato da se Velja Nevolja dovodio u vezu sa “kavačkim” klanom zbog navodnog učešća u trgovini drogom. Tada su uhapšena trojica “škaljaraca” i nekoliko pripadnika suparničkog “kavačkog” klana za koje se preptostavlja da su bili obezbeđenje Tamari Zvicer i njenoj deci.

Da su se oni sa kojima je Belivuk blisko sarađivao našli na meti od momenta kada je on od državnog saradnika broj 1, postao neprijatelj broj 1, upravo svedoče jučerašnji pretresi.

Opšte je poznato da Belivukova grupa nije mogla da deluje bez znanja državnog vrha, pogotovo toliko dugo, a službe su odlučile da Velju Nevolju ipak puste “niz vodu” kada se, prema rečima upućenih, „oteo kontroli“.

Inače, Zviceru su juče oduzeli vredna umetnička dela, a upad specijalaca usred dana na posede kavčana ostavio je utisak „predstave“ kojom se šalje poruka da „država radi svoj“ posao i da „nema mesta za kriminalce“, ali samo za one koji ne sarađuju sa njima, o čemu smo pisali kada je Vučić objavio rat mafiji.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram