Ilustracija Foto:EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Jedan povređeni policajac i jedan uhapšeni mladić epilog je tuče koja se dogodila u petak nešto posle ponoći na mitrovačkom šetalištu, kada je došlo do okršaja veće grupe mladića i pripadnika Kosovske policijske službe.

Kako je javio portal Kossev, u centru Kosovske Mitrovice, na gradskom šetalištu, u petak uveče oko ponoći je izbila tuča u kojoj je više osoba povređeno. Do tuče je došlo nakon što je desetak muškaraca izašlo iz jednog kafića na samom početku šetališta, zatim je usledila reakcija policije koja je koristila biber sprej. Ubrzo je došlo i vozilo hitne pomoći, nakon čega je povređenima ukazana lekarska pomoć na licu mesta, dok su neki učesnici tuče prevezeni put bolnice. Situacija se smirila nakon što je na teren izašla interventna jedinica.

„Usled tuče koja se dogodila nakon ponoći na mitrovičkom šetalištu, a nakon intervencije policije, jedan policijski službenik zadobio je lakše telesne povrede, potvrdio je za KoSSev portparol kosovske policije za region Sever, poručnik Branislav Radović.

„Oko 01 i 11 u ulici Kralja Petra došlo je do masovne tuče, nakon čega je intervenisala policija, a gde je policijski službenik dobio udarac u predelu glave i odveden je u bolnicu gde su mu konstatovane lake telesne povrede“, potvrdio je Radović.

O okolnostima je obavešten istražni policajac koji je kontaktirao regionalnu istragu i dežurnog tužioca koji je naložio da se otvori slučaj – napad na službeno lice.

Osumnjičenom Srbinu Đ. M. (1993) za napad na policajca, određeno je 48-časovno zadržavanje. Istraga je u toku.

(Izvor: Kossev)

 

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar