Požar u Kineskom tržnom centru na Novom Beogradu Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

Gašenje požara u Kineskom tržnom centru u Bloku 70 na Novom Beogradu traje već više od tri sata. Na terenu je više od 70 vatrogasaca koji se bore sa vatrenom stiihijom, dok pripadnici MUP-a gase plamen helikopterom iz vazduha.

Prema snimcima koji su objavljeni na društvenim mrežama, helikopteri vodu uzimaju sa reke Save, a potom ga nose do bloka 70 i puštaju iznad tržnog centra čiji je središnji deo u plamenu.

Požar koji je prijavljen nekoliko minuta pre 7 sati jutros. Načelnik Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije Luka Čaušić izjavio je danas da je najbitnije da u požaru u Kineskom tržnom centru na Novom Beogradu nema povređenih i žrtava. Dodao je da je važno što je sprečeno širenje požara na lokale iza, kako bi se sačuvao bar jedan onaj deo lokala koje vatra nije zahvatila.

View this post on Instagram

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Podsećamo, požar u kineskom tržnom centru u Bloku 70 na Novom Beogradu buknuo je jutros. Na teren je odmah izašlo više od 40 vatrogasaca, a prema poslednjim informcijama, više od 70 je na licu mesta. Za sada, povređenih nema.

Pročitajte još

Vlasnici lokala u tržnom centru su očajni, pogotovo zbog činjenice da je ovo drugi put u proteklih nekoliko godina da im gore radnje.

„Tržni centar je baksuzan, treći put kako gori. Nemamo sreće. A nemamo ni robe, ništa. Sve je izgorelo. Tu mi je bio magacin. Sve što sam imala, nestalo je za dva sata“, rekla je jedna kineska državljanka za Nova.rs.

Nadležni su upozorili građane i novinarske ekipe da se udalje na najmanje 50 metara razdaljine jer veruju da u jednom kiosku brze hrane ima plinskih boca koje bi mogle da se zapale.

Akcija gašenja požara je u toku, a više od tome možete pročitati u našem blogu uživo.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar