Vatrena stihija koja je izbila nešto pre sedam časova u Kineskom tržnom centru na Novom Beogradu, a kako nam je na licu mesta rekao vršilac dužnosti načelnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije Luka Čaušić, sada je stavljen pod kontrolu i sprečeno je dalje širenje plamena i očekuje se da će uskoro će biti i lokalizovan.

„Ovo je prvi put da su u gašenju požara učestvovali i pripadnici helikopterske jedinice i njima sam zahvalan jer bez njih bi posledice bile još gore. Tri helikoptera su gasila požar i to je snizilo temperaturu i omogućilo vatrogascima da uđu u objekat. Još ne možemo da kažemo da je požar lokalizovan, prijavljen je u 6.57, a već za dva, tri minuta su pripadnici naše jedinice stigli na lice mesta. U akciji učestvuje 62 vatrogasca i 18 vozila. Zbog niskih temperatura bili su zaleđeni hidranti, pa smo morali da zovemo i komunalna preduzeća da nam stave na raspolaganje cisterne. Sadejstvo je bilo odlično i mislim da smo pokazali da smo među najboljima u Evropi, Najvažnije je da nema povređenih i stradalih, a spasili smo i deo lokala koji se nalaze u delu okrenutom ka Savi“, rekao je Čaušić.

Pročitajte još:

Prvi sprat Kineskog tržnog centra je potpuno uništen, a problem oko gašenja vatre izaziva to što u objektu ima dosta zapaljivih stvari – tehnike, pirotehničkih sredstava i slično.

Požar u Kineskom tržnom centru na Novom Beogradu Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

Načelnik sektora za vanredne situacije MUP-a Luka Čaušić rekao je ranije jutros da je situacija kompleksna.

„Helikopteri u principu obaraju temperaturu da bi pripadnici MUP mogli još bliže da priđu i da efikasnije reaguju. U 6.57 smo dobili dojavu, nakon dva, tri minuta su prve jedinice stigle. Ovakvi objekti su puni gorivih materijala, već je bio požar u razbuktaloj fazi, sada pokušavamo da sa zadnje strane da presečemo požar“, rekao je Čaušić.

Više od 50 vatrogasaca na licu mesta

Podsetimo, dobijena je dojava o požaru u 06:57 časova, da gori Kineski tržni centar u ul. Jurija Gagarina, Novi Beograd. Poslato je ukupno 46 vatrogasaca-spasilaca sa 13 vozila iz VSJ Novi Beograd, VSJ Zemun, VSJ Košutnjak, VSJ Voždovac i VSJ Zvezdara. Potom je poslato još vatrogasaca.

Požar u bloku 70 na Novom Beogradu Foto: Goran Srdanov
Požar u bloku 70 na Novom Beogradu Foto: Goran Srdanov

Na intervenciji trenutno se nalazi 51 vatrogasac – spasilac sa 15 vatrogasnih vozila.

Intervencija je i dalje u toku.

VIDEO: Požar u kineskom tržnom centru u bloku 70

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar