Foto: Printscreen

Odbegli podgorički preduzimač Vladan Nicović, koga crnogorske vlasti potražuju zbog brojnih prevara prilikom prodaje stanova, ali i zatvorske kazne na koju je osuđen zbog pronevere, nesmetano živi i radi u Srbiji, i to ni manje ni više, tvrde crnogorski mediji, nego u Vladi Srbije kao nacionalni koordinator za državnu upravu. Nicović je u Srbiji promenio ime u Vanja, a prema pisanju crnogorskog lista "Pobjeda", Srbija ga, uprkos poternici, neće izručiti Podgorici, jer je njen državljanin.

Da su Vladan i Vanja ista osoba, odnosno ozloglašeni kriminalac, potvrdili su za podgorički list „Pobjeda“ brojni svedoci, nakon što mu je fotografija objavljena u srpskim medijima. Crnogorski list navodi da je Nicović prevario više građana kojima je prodavao stanove, odnosno da je jednu nekretninu prodavao više puta.

Redakciji Nova.rs takođe se javio jedan građanin koji tvrdi da je Nicovićeva žrtva koja je ostala bez krova nad glavom, ali i novca koji je regularno uplatio za stan.

Foto: Printscreen Agencija za privredne registre

Naš sagovornik otkriva da je koordinator srpske vlade pobegao iz Crne Gore još 2011. najpre u Hrvatsku, a potom u Francusku gde mu je utočište pružila rodbina njegove bivše supruge. On dodaje da je za Nicovićem najpre raspisana poternica zbog pravosnažne presude na koju je osuđen na četiri godine i četiri meseca zatvora zbog pronevere u tamošnjem Gradskom saobraćajnom preduzeću, čiji je bio stečajni upravnik. Zbog prevara sa stanovima takođe su pokrenuti postupci, a oštećeni građani do danas niosu uspeli da reše svoja stambena pitanja, niti im je novac koji su dali Nicoviću ikada vraćen.

„Sudska mušterija koja je odogovorna za više nezapamćenih afera u Crnoj Gori, sada “radi” na uspešnosti sudstva da se predmeti sto pre završavaju, o čemu je i javni servis RTS -a informisao javnost. Dobro ga poznajem i uveren sam da ne ume računar da upali, a kamoli da bude koordinator za digitalizaciju“, navodi naš sagovornik.

On dodaje da je Nicović u Podgorici osnovao firmu „Menadžer nekretnine“, sa kojom je u crno zavio preko 50 porodica, kojima je prodao lažne stanove.

„Takođe je prevario „Hipo lizing“ za vozila koja su mu potom kamataši oteli. Jednom crnogorskim biznismenu je, uoči svog bekstva iz zemlje prodao u pola cene „tojotu landkruzer“ sa lažnim papirima prikazivajući da je njegovo vlasništvo, a u stvari je bilo u pitanju vozilo kupljeno na lizing“, dodaje on i ističe da je Nicović na kraju morao da pobegne od crnogorskih zelenaša.

Foto: Printscreen

Naš sagovornik ističe da je pored njegove integracije u državni sistem Srbije, Nicović prošle nedelje ugasio firmu koja se bavila konsultantskim uslugama od jula 2014. godine.

„Pored njegove integracije u državni sistem, isti je prošle nedelje (16.06.) ugasio firmu koja se bavila konsultantskim uslugama od jula 2014. godine (sa adresom na Terazijama). Pitanje koje usluge i kome su pružane ili je firma služila za pranje para. Kao usluge koje pruža njegova kompanija navodi se da je ista specijalizovana za predmete protiv banaka, a izgubljenih slučajeva nema“, navodi on za kraj razgovora za naš portal Nova.rs.

Redakcija našeg portala kontaktirala je Vladu Srbije sa pitanjima u vezi Vanje Nicovića, ali do objavljivanja ovog teksta, ostali smo uskraćeni za odgovore.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare